Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Bogdan123456

plc mitubishi fx3g

Recommended Posts

Am si eu o nelamurire de 2 zile incec sa folosesc un sensor de masurare a distantei analogic pnp nc cu o singura iesire analogica de la 0 la 10 vdc la un plc fx3g problema mea este cum vad semnalul analogic in plc si din cate am inteles se configureaza in ladder semnalul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,Din ce văd eu din manualul producătorului nici un automat din seria fx3g nu are intrare analogică pe unitatea centrală. De aici rezultă că fie trebuie cumpărat un modul de intrări analogice, fie renunți la citirea analogică și rezolvi altfel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am o piesa ce se adauga deasupra plc-ului ai spune 2ad-bd modulul de care spuneai, am conectato la plc am legat sensorul la el problema mea este cum scriu in programul GX Works 2 In ladder. Am gasit un manual cu semnale analogice de la mitubishi dar tot nu-mi dau seama cum sa procedez. Scuze sunt Newbie la scrierea unui program in ladder am scris cateva programe pe semnale digitale dar asta ma depaseste mult. Uite si manualul de care spuneam. http://www.automationsystemsandcontrols ... dition.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea este că trebuie să configurezi automatul și modulul prin metodele descrise la B18. Apoi apelezi un block in Ladder care face copierea dateleor din modul în variabila pe care o vrei tu. E simplu la prima vedere dar trebuie să înveți un pic de ladder și eventual caută un tutorial două pe net legat de automatul ăsta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

da am rezolvat problema sunt niste functi speciale analogice cu adrese care trebuie folosite pt a putea citi. Acum am alta problema sensorul depisteaza la mil adica 1 mil este 0.001 inch si in milimetri este 0.0254 cum reusesc sa convertesc in milimetri in ladder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.