Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
steelmind

De cumparat motoare si convertizor - asistenta contra cost

Recommended Posts

Salutare. Sunt nou pe forum si nou in electrica (adica zero). Doresc sa cumpar 2 motoare asincrone de 0.75 kw si 2 kw impreuna cu un convertizor de frecventa de 2.2 kw . Motoarele le voi folosi ca sa fac doua mese in regie proprie, din care una va fi o freza verticala pentru lemn iar alta va fi pentru un fierastrau metalic cu panza pentru debitat metale. Doresc sa folosesc convertizorul pentru ambele motoare, adica decuplez un motor de la convertizor si-l cuplez pe celalalt cand am nevoie (nu voi folosi simultan motoarele). Caut pe cineva care sa ma ajute, contra cost, de la consiliere pana la cumparare si la setarea convertizorului, ca sa pot ulterior sa stiu sa fac singur acest lucru atunci cand schimb legatura la convertizor de la un motor la celalalt. Repet, nu ma pricep, desi probabil ca este o treaba normala pentru cine se pricepe. Sunt din Bucuresti, asa ca as dori pe cineva din Bucuresti, cu care sa ma pot intalni ca sa vorbim si sa-i dam drumul. Tel. meu este 0733660733, Mihai. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doresc sa cumpar 2 motoare asincrone de 0.75 kw si 2 kw impreuna cu un convertizor de frecventa de 2.2 kw . Motoarele le voi folosi ca sa fac doua mese in regie proprie, din care una va fi o freza verticala pentru lemn iar alta va fi pentru un fierastrau metalic cu panza pentru debitat metale. Doresc sa folosesc convertizorul pentru ambele motoare, adica decuplez un motor de la convertizor si-l cuplez pe celalalt cand am nevoie (nu voi folosi simultan motoarele).

Teoretic ca sa folosesti corect convertizorul si protectiile pe care le ofera,si cuplu constant in functie de sarcina si turatie ar trebui programat separat pentru fiecare putere de motor inainte de fiecare utilizare.Ca sa ma fac inteles in programarea unui convertizor sant pasi in care declari puterea si curentu absorbit ,ori tu daca al programezi pe 0,75kw cand pui motorul de 2kw da afara protectia,daca al programezi la 2 kw cand pui motorul de 0,75 nu ai protectie si cuplu constant in functie de sarcina si turatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teoretic ca sa folosesti corect convertizorul si protectiile pe care le ofera,si cuplu constant in functie de sarcina si turatie ar trebui programat separat pentru fiecare putere de motor inainte de fiecare utilizare.Ca sa ma fac inteles in programarea unui convertizor sant pasi in care declari puterea si curentu absorbit ,ori tu daca al programezi pe 0,75kw cand pui motorul de 2kw da afara protectia,daca al programezi la 2 kw cand pui motorul de 0,75 nu ai protectie si cuplu constant in functie de sarcina si turatie.Salutare. Cred ca spunem amandoi acelasi lucru, poate in mod diferit. Programarea separata inainte de fiecare utilizare este ceea ce doresc sa invat cum se face, de la cineva care stie si care ma asista la cumparare ( ce invertor se ''pupa'' cu ce motor, etc). Asta este si scopul acestui post. Multumesc pentru opinie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect,eu nu intelesesem ca o sa-l programezi la fiecare schimbare de motor(greseala mea :jytuiyu ),cat despre programare nu e greu numai sa ai cartea lui sau sa o poti gasi pe internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

s-ar putea sa va sjut eu cu o schema , cind am timp(de sarbatori) dar sunteti segur ca vreti sa investiti vreo 3000 lei

Share this post


Link to post
Share on other sites

s-ar putea sa va sjut eu cu o schema , cind am timp(de sarbatori) dar sunteti segur ca vreti sa investiti vreo 3000 lei

Salut. Cumparat convertizor LS/220-380/ 2,2 kw cu 850 lei si motor 1,5 kw/4 poli/asincron cu 620 lei. Multumesc oricum pentru raspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sunteti sigur ca acel convertizor este 220 -380 ? eu cred ca este 220 monofazic -22o trifazic, are un manual de in stalare programare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.