Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
GFXMihnea

Unde as putea sa gasesc un manual service/diagrama circuit

Recommended Posts

Am gasit prin pod un "kenwood rdx-25l" si m'am gandit sa o depanez. cand am deschis am vazut ca ii lipsesc 2 pieze (care cel mai probabil le'am luat eu mai demult) si anume pe blocul principal de alimentare si amplificare o rezistenta de putere presupun cu numele "r108" iar langa ea este un r112 de 47ohm si 2w. deasupra lor scrie B CLASS AMPLIFIER.Am gasit o singura schema, dar este taiata, si trasa la scanner asa ca nu inteleg nimic, si am cautat de mi'au sarit capacele.Unde as mai putea sa caut o schema sau orice altceva ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti norocos sa ai si schema aia, pune mana trage-o la imprimanta, apoi o asamblezi frumos ca pe un puzzle.Cred ca-i vorba de schema de pe Elektrotanya, nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune si tu ceva poze cu fata si spatele placii care contine rezistenta aia, am descarcat si eu un pdf cu schema impartita pe sectiuni dar este destul de greu de urmarit si cautat un "Rxxx" in marea de rezistente de acolo, macar sa stim exact zona in care se afla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://i.imgur.com/71CDkGa.jpg

http://i.imgur.com/ZCdtq7C.jpg

http://i.imgur.com/Cqf9Gqm.jpg

Rezistenta lipsa este cea de langa cea albastra de putere. si se numeste r108 iar langa scrie w196. Un traseu care pleaca din ea duce la 2 diode legate in paralel cu acelasi sens, D6 arata pe placa. in cealalta parte a traseului din rezistenta se duce la r115 iar din r115 se duce la q38 care este un d1266 :)

 

 

 

Si mai am o intrebare.

Am taiat mufa de la traf care intra in placa asta. iar la traf am urmatoarele culori in ordine dupa iesire:

GRI

ROSU

NEGRU

ROSU

MARO

ALB

MARO

GRI

 

 

Iar la mufa in ordine asa:

MARO

ALB

MARO

GRI

GRI

ROSU

NEGRU

ROSU

 

Presupun ca daca sunt aceleasi culori sunt infasurari comune pe traf, deci nu am ce sa prajesc ? Cum pot verifica, am masurat rezistenta intre cele 2 rosii, iar ea este de 3.3ohm, deci este cum am zis ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lipesti culoare la culoare asa va fi bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si masurat tensiunile de iesire, intre rosu si rosu am 70v, intre un rosu si ngeru jumatatea tensiunii, adica 35, si la celelalte la fel :) am citit putin despre transformatoare, si asa si era.Dar, cat despre schema, nu cred ca in ce am gasit eu se afla si blocul de alimentare, redresare, si amplificare ci doar cele dolby si alte rahaturi. ea are 4 placi in total. ce'a frontala cu toate knob-urile si display'ul, cea cu dolby din lateral, cea cu driverul, alimentarea, si preamplificatorul pentru caseta si cd si cea de sus, unde este alimentarea, filtrarea, amplificarea finala unde imi lipseste rezistenta cu pricina, iar pe placa fix in dreptul rezistentei scire(b class amplifier)Unde as putea sa o gasesc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.