Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
alin 105

RULMENTI SCHIMB FLEX SKILL 9376 ,750w/125 MM

Recommended Posts

Salut,pentru flexul respectiv am nevoie de cei doi rulmenti ai arborelui port-panza.Din cate am inteles , nu exista ca piese de schimb decat un ansamblu intreg, practic tot capul flexului.Ceva sugestii pt procurarea rulmentilor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

de unde ati dedus ca sunt 2 ? ( de obicei este un rulment radial axial cu bile presat in capac si un lagar de alunecare in corp.Nu este foarte dificil sa scoateti axul si rulmentul. Il gasiti la un distribuitor de astfel de piese , dar aveti grija sa cumparati unul de calitate ( nu foarte ieftin ) si isi va face treaba. Deasemeni grija la lubrefiant ( o unsoare de proasta calitate nu asigura o ungere buna si de aici gripajul ).Am inlocuit la polizorul meu - alta marca , dar au principii constructive similare - si desi rulmentul original era prevazut cu capace metalice de protectie , la inlocuirea cu unul nou, am scos capacul de protectie dinspre angrenaj, pentru a fi mai bine lubrefiat.Curaj la demontat si aveti incredere ca veti gasi rulmentul in cauza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am dedus ca sunt 2 pentru ca "mi-am facut curaj" :rade: si l-am desfacut de saptamana trecuta inca.....si am gasit inauntru 2 rulmenti , unul cu bile D1=10, D2=26, h=8 -asta l-am gasit deja, e un rulment "standard" si al doilea, cu role, D1=6 ,D2=15, h=10.Cel din urma nu l-am gasit la furnizorii de rulmenti...pare sa fie ceva mai special.

Share this post


Link to post
Share on other sites

al doilea este un rulment cu ace. vedeti cu o lupa daca sunt exfolieri ( pitting ) si daca caile de rulare par OK, incercati sa-l refolositi.Deobicei , se uzeaza cel radial axial cu bile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar, e vorba de un rulment cu ace ( sau bucsa cu ace)...Mai de voie, mai de ne-voie, am schimbat doar rulmentul mare.Cel mic se prezenta bine vizual la caile de rulare, desi mie mi s-a parut ca avea joc mare "la mana".Initial am vrut sa schimb ambii rulmenti, ca sa fie o reparatie cap- coada, dar cum nu am gasit nicicum rulmentul mic, am schimbat doar cel mare.Flexul functioneaza bine dupa inlocuire, n-am observat nimic in neregula cu el...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.