Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
elctropan

Defect la pickup Ziphona Compact stereo 01 Electronica

Recommended Posts

Defecţiune Combina Compact Stereo 01 ElectronicaLa comutarea din butonul de funcţii al combinei pe poziţia "PU" şi apoi prin apăsarea tastei "33" a pickupului, nu se întâmpla nimic, niciun zgomot, niciun pocnet şi nicio rotire a platanului.În loc să verific mai amanunţit ce se întâmplă, am început să forţez braţul pickupului stânga sau dreapta, în speranţa că va porni, lucru care nu s-a întâmplat.M-am hotărât să deschid capacul superior (pe care este montat pickupul) şi am descoperit defectul de la pickup(este un pickup Ziphona).Deoarece nu o mai folosisem de mult timp, se lipise efectiv cureaua de axul motorului.Eu nu mi-am dat seama de acest lucru si am tot forţat braţul ba în spate, ba spre centrul de rotaţie(cum funcţionau pickupurile alea supraphon din vechile radiouri romanesti) , ocazie cu care am strâmbat sau am rupt sau am indoit ceva.Acum am deblocat cureaua, pickupul merge, se aude sunetul în difuzoare, dar are doua probleme si anume:Cand il treci pe automat, si il pornesti, braţul nu se mai duce automat pana la inceputul discului ci, se opreşte mai repede lăsându-se jos pe lângă disc.Asta nu ar fi o problema ca l-as folosi pe manual, dar a doua problema este mai grava si anume ca oricât se duce de mult braţul spre centrul de rotaţie(spre terminarea melodiilor de pe disc), nu mai opreste automat(nu mai decupleaza motorul).Asa că ar fi de preferat sa am in fata un alt pickup Ziphona sa vad cum sunt puse arcurile, pârghiile şi toată partea mecanică şi să le repun la fel si eu, dacă nu cumva s-a rupt ceva iremediabil, sau sa fac rost de undeva de alt pickup Ziphona(doar partea mecanica).Sau poate are cineva o descriere mai amănuntita a unui astfel de pickup.Mulţumesc pentru rabdare şi poate aveţi vreo idee.Cu stimă,

post-50634-139829784875_thumb.jpg

post-50634-139829784882_thumb.jpg

post-50634-139829784889_thumb.jpg

post-50634-139829784896_thumb.jpg

post-50634-139829784902_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am intampinat aceeasi problema cand am incercat sa repun in functiune pick-up-ul Ziphona de pe combina Compact stereo 01 Electronica, numai ca in cazul meu cureaua de transmisie s-a distrus de tot si nu stiu acum cum sa fac sa pun alta !? Cine ma poate ajuta cu un sfat, o idee ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aţi facut rost de altă curea?Daca da, atunci e simplu - cureaua va fi trecută peste axul motorului şi platan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pickup ZIPHONA PD03 comanda STOP nu functioneaza. Am desfacut aparatul si am constatat ca aceasto comanda este un simplu buton cu un arc Nu are nicio conexiune electrica sau mecanica. Nu pricep cum functioneaza. Poate cineva sa ma ajute ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanatate permanenta ! Daca bine mi-aduc aminte la apasarea STOP se elibereaza unul dintre butoanele "33" sau "45" (care e apasat) .E asemanator cumva ca la tastatura radiourilor mai vechi , sper sa mai am niste poze , le caut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu , nu are nicio legatura , este pur si simplu singular, Este posibil sa fi avut o parghie care sa actioneze ceva ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigur a avut , pozele sunt intr-un PC vechi pe care nu-l pot porni momentan.Pune niste fotografii din zona aceea si sper sa-mi aduc aminte cum era sau poate un coleg are unul functional si te poate ajuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.