Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
George(sb)

modificare microfon wierless

Recommended Posts

Am cumparat un microfon wierless china care se comporta foarte bine, as vrea sa mai cumpar unul, dar sunt pe aceeasi frecventa si se intercaleaza. Atat emitatorul cat si receptorul au un crystal de quartz de 232.8 mhz aceasta fiind si frecventa indinata pe carcasa aparatului. Ce se poate face pentru a fi mutat din frecventa?

Posted Image

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cumperi din magazin alt microfon pe o frecventa diferita.Tehnic, daca schimbi quartz-urile (emisie si receptie) cu alta pereche poti avea alt canal.Dar mai greu de gasit quartz-urile care trebuie facute pe comanda.Eventual daca gasesti la magazinul de unde ai aparatul (daca au posibilitatea sa aduca).Cu rezultate mai slabe, sa montezi un condensator trimmer in paralel pe quartz, pentru o frecventa diferita cu cel putin 10khz sus sau jos, asta daca montajul permite si suporta quartz-ul.Eventual montat un DDS in locul oscilatorului pe quartz, asta daca cutia, alimentarea si utilizarea permite.Este o solutie mai complicata, mai scumpa si necesita adaptarea aparatului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

microfonul e luat direct din china, deci exclus, quartz-uri pe comanda cine face?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Romania a fost odata Romquartz, acum doar extern.La ce pin al integratului se conecteaza quart-ul?Pinul 13 cumva? Si ce valori au filtrele ceramice, sunt de 10,7Mhz?Daca banuiala mea este corecta, atunci frecventa de intrare se mixeaza cu frecventa quartz-ului si se obtine frecventa intermediara de 10,7Mhz.O poza si la cablajul microfonului?Asta dupa cum apare este receptorul.Se mai pot utiliza quart-uri pentru DDS care sunt de la 100-125Mhz dupa care urmeaza o dublare de frecventa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.