Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
florin mulies

windowsu(browserele) se misca greu dupa instalare pe curat

Recommended Posts

va salut! am si eu o problema cu sistemul meu. un intel de 3000ghz lga775, placa video agp 256 nvidia fx5500 si 2gb ram ddr400 2x1gb. internet am de la romtelecom.problema tind sa cred ca este una de software, caci hardware nu ar avea de ce.. in toamna l-am lasat de-o parte pt laptop, iar acum am trecut din nou la el (laptopului i s-a suparat cipul video).bun. s-o luam cu inceputul:in toamna pc`ul avea foarte multe programe instalate, update`uri la zi. etc etc.. windows xp. NU FACEA NICI O FIGURA, cu exceptia ca stateam 5 minute pana pornea imaginea cu desktopul :ras: acum o saptamana l-am aprins din nou, dupa o pauza de 3-4 luni si... :sparge: paginile abia se incarca, stau cu apoximatie 1minut pana ce s-a incarcat pe deplin (asta in mozilla). in chrome si IE se incarca bine paginile, insa youtube se misca in reluare. in mozila youtube merge bine, culmea (exceptie 1minut pana se incarca bine. buffler "zboara")am instalat pana acum 3 versiuni diferite de windows xp, si sp3 si sp2. toate isi fac update, toate sunt "neumblate", unul chiar este un home edition original de la un vecin. cu toate aceeai poveste..flash player, drivere, updateuri, toate la zi, numai pc nu e :sparge: va rog sa ma ajutati cu necazu asta.va multumesc ca ati stat sa cititi atat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa instalarea SO incearca sa optezi pentru un singur browser, preferabil Opera fiindca Chrome s-a cam imputit de la un timp, si consuma multe resurse.Atentie si ce antivirus folosesti, Bitdefender de exemplu e foarte bun dar consuma multe resurse si incetineste uneori inacceptabil sistemul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am uitat sa specific ca am doar doua partitii, din care doar partitia C am formatat. antivirus am un nod 32. ca browser folosesc mozilla, insa cand am vazut a se incarca greu am zis sa incerc si cu chrome, dar mai rau mi-a facut nervi..o sa incerc sa reinstalez windowsu, insa de data asta formatez si repartitionez tot hardul. ma gandes ca am undeva prin D o coada de virus, pitulit sau jmecherit de nu am dat nod21`u de el..am schimbat si placa de retea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu ai formatat tot hardul, nu ai facut nimica, la nivelul la care au ajuns virusii acum :rade: Formateaza TOT, instaleaza SO, antivirusul si apoi lasa restul programelor sa-si faca actualizarile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

m-am gandit ca avand antivirus ca nu va necesita formatarea intregului hard.. plus ca atunci cand l-am "tras pe dreapta" nu facea nici o problema.in fine. revin maine dimineata cu vesti bune sper eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti incerca si :CTRL+ALT+DEL -> task manager -> processes -> show processes from all users : cine mananca cel mai mult procesor/memorie.Daca PC-ul a stat oprit mult timp ma gandesc ca poate fi una din urmatoarele :- Windows s-a apucat sa-si aduca ultimele update-uri. - Antivirusul in sine sa aduca ultimele definitii. Trecand ceva timp de la ultima scanare, s-a apucat sa scaneze in background-Orice alt program pe care l-ai instalat s-a apucat sa-si aduca noi update-uri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de duminica pana azi am schimbat 3 windowsuri, fiecare pus de cate 2-3 ori.. ultimul are absolut toate updateurile facute la fel si antivirusul. insa nu inteleg ce treaba ar avea updateu windowsului cu incarcarea paginilor browserilor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poi s-ar putea sa aiba....Update-urile papa resurse....si atunci se poate ca pc-ul sa se miste ca melcul....Dupa ce se incarca toate update-urile si antivirusul isi termina treaba acolo in fundal...pc-ul ar trebui sa functioneze bine....Asta daca problema e din aceasta cauza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi instala windowsul maine, voi formata si repartitiona, voi opri updateurile si nu voi instala nimic altceva decat driverele si mozilla.sa vedem ce-o sa iasa. daca se vor incarca paginile bine voi trece la instalarea unui antivirus si instalarea tuturor update`urilor.in caz ca tot asa va face voi trece la windows7, caci si asa pana pe 14 mai are suport xp`ul :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU FACEA NICI O FIGURA, cu exceptia ca stateam 5 minute pana pornea imaginea cu desktopul "totusi nu este exagerT de mult?incearca sa schimbi hdd-ul ,s-ar putea sa aiba probleme,ori windosul se instaleaza cu erori din cauza unitatii de citire.chiear daca este P4,la 3ghz trebuie sa se miste bine,m-ai ales cu XP-ul.driverere sunt instalate,in special de la chipset?m-ai poti scoate si automatic update,el incearca si cauta update-ri si duce procul in full load.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eventual o curatare de praf ( daca exista ) si o schimbare a pastei termice de pe procesor....

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU FACEA NICI O FIGURA, cu exceptia ca stateam 5 minute pana pornea imaginea cu desktopul "totusi nu este exagerT de mult?incearca sa schimbi hdd-ul ,s-ar putea sa aiba probleme,ori windosul se instaleaza cu erori din cauza unitatii de citire.chiear daca este P4,la 3ghz trebuie sa se miste bine,m-ai ales cu XP-ul.driverere sunt instalate,in special de la chipset?m-ai poti scoate si automatic update,el incearca si cauta update-ri si duce procul in full load.

stateam atat din cauza windowsului vechi de aproape doia ani. in iulie facea 2 ani.asta ma enerveaza, ca asa vechi si greoi cu pornirea dupa cele 5 minute pana se incarca si aprindea, zbura. si nu exagerez deloc. raspundea la secunda. aveam si cate 7 8 taburi in mozilla deschise si nu se bloca sau altceva.driverele sunt toate instalate. luate dupa site`u placii de baza. MSI

Share this post


Link to post
Share on other sites

va salut! am si eu o problema cu sistemul meu. un intel de 3000ghz lga775, placa video agp 256 nvidia fx5500 si 2gb ram ddr400 2x1gb. internet am de la romtelecom.problema tind sa cred ca este una de software, caci hardware nu ar avea de ce.. in toamna l-am lasat de-o parte pt laptop, iar acum am trecut din nou la el (laptopului i s-a suparat cipul video).bun. s-o luam cu inceputul:in toamna pc`ul avea foarte multe programe instalate, update`uri la zi. etc etc.. windows xp. NU FACEA NICI O FIGURA, cu exceptia ca stateam 5 minute pana pornea imaginea cu desktopul :ras: acum o saptamana l-am aprins din nou, dupa o pauza de 3-4 luni si... :sparge: paginile abia se incarca, stau cu apoximatie 1minut pana ce s-a incarcat pe deplin (asta in mozilla). in chrome si IE se incarca bine paginile, insa youtube se misca in reluare. in mozila youtube merge bine, culmea (exceptie 1minut pana se incarca bine. buffler "zboara")am instalat pana acum 3 versiuni diferite de windows xp, si sp3 si sp2. toate isi fac update, toate sunt "neumblate", unul chiar este un home edition original de la un vecin. cu toate aceeai poveste..flash player, drivere, updateuri, toate la zi, numai pc nu e :sparge: va rog sa ma ajutati cu necazu asta.va multumesc ca ati stat sa cititi atat

Prietene, am avut FX5500 la fratele meu in pc, sti ce am facut cu ea? Scos afara, dat un picior pana in lada de gunoi. A inceput sa face ingreunari la orice, dupa cum descrii tu. Are un AMD Sempron de 2800+ (de la 2600+), 1GB DDR1, HDD 160GB (am schimbat si HDD prima data). L-am pus pe direct, la placa de 64MB, merge brici. Scapa de FX5500, cele mai proaste placi video, daca ii pui driver-ul, merge mai rau. Numa incearca cu una de 128 MB ATI Radeon, sau oricare alta, sa vezi diferenta. Deasemenea uitate la LED-ul HDD cand e pornit pc-ul, si verifica prin Task Manager daca nu iti solicita ceva HDD 100%. Daca il solicita, poate fi un virus. Insa daca ai facut clean install, sters ambele partitii, si refacute, nu ar trebuie sa ai probleme. P.S. Am avut 2 placi NVIDIA FX5500 de 256mb, si sunt mai proaste ca aia de 64 de mb onboard, shared cu memoria ram. Incearca, si revino cu detalii. Mai am una din alea 2, care a ramas, eu ti-o trimit daca vrei sa te joci cu ea. Placile astea erau cea mai proasta editie low cost, obosesc de le iau dracii. Din cate vad tu ai configuratie buna, daca nu esti gamer, ramai la placa onboard, pune driver-ul, si o sa vezi diferenta, nu te costa nimic sa incerci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alta placa nu am, iar cea integrata este defecta..pe mine nu placa video ma deranjeaza, ci asteptarea incarcarii paginilor si DE CE INAINTE MERGEA SI ACUM NUMAI :bataie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.