Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
POLAKU2002

tv beko c8

Recommended Posts

tv cu finalul linii busit,finalul e-w busit, un c100\200v sirma pe u1 si ticait de chopper...am pus becul pe c-e,am schimbat c-ul sirma si am pornit....choperull ticaie mai departe u1 lipsa ,15v lipsa ,doar 8v e prezenta si care e 10v de fapt... :sparge: era sa uit o r 525a de 1,5 ohmi\3w pe bobina orizontala inlocuita cu o sirma simpla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

schimbat final linii,final e-w,electrolitii de 100micro \200v,electroliticul 1micro\160v si dioda 507 bv228 care era sirma,acum pe bec chopperul tiuie dar am tensiunile corecte 149v u1,15v,30v,8v,....daca i pun la loc bu...tiuitul se aplifica si miroase a ars si nu inteleg de unde....sa fie finalul vertical ?sau chiar traful...imi dati o mina sa merg mai departe...

Share this post


Link to post
Share on other sites
:sparge: am schimbat si tl si mcr si electroliti in secundar...cu becul pus in stand by choperul tiuie iar cind ii dau pornire nu mai tiuie si tensiunile sunt corecte....daca i pun finalul de linii iarasi tiuie si nu se intimpla nimic...nimeni cu un sfat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar ce s-a intamplat cu tv-ul daca a fost ''sarma'' condi de 100uf/200v;dioda BY228....etc?!? A primit cumva ''380v''.... :nas:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu a primit asa tensiuni ca restul par ok...ce ma nelamureste e ca tiuie choperul in stand by...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimbati electroliticii din primar sursa,Asa am patit cu un tv goldstar si asa am remediat defectul

Share this post


Link to post
Share on other sites

este doar unul pe care l-am schimbat....clientul imi spune ca inainte sa moara se auzea dar ecranul era negru...ce e ciudat ca ies scintei dintro bobina pe circuitul e-w,,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

am schimbat electrolitici,am scos bobina de pe e-w si am masurato are 4ohmi....nu mai miroase a fum cu ea scoasa nici nu mai stiu ce sa mai probez...cred ca totusi este traful....bobina verticala are 2,2ohmi iar cea orizontala 4,2 ohmi ceva de genul asta....

Share this post


Link to post
Share on other sites
:sparge: ....ca tv sa nu mai ticaie si sa stea in stand by...am scos de pe placa conexiunea bobinei orizontale....are rezistenta de 2ohmi...sa fie bobina deflexie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
:sparge: ma obosit rabla asta...ledul stand by clipeste in acelasi ritm cu tiuitul choper chiar daca am intrerupt un fir de pe deflexie...daca scot conectorul cu totul caci are si un jumper pe conector stand by normal dar nu pleaca....mai dati mi o idee va rog...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:nebunrau: nu mai stiu ce sa masor...cind apas on pe pinul 60 al procesorului sunt 2 v,am verificat circuitul pina in trafo driver,tens de 8,5v scade la 6! si cea de 15v la 13v...in rest tensiunile sunt normale dar fit nu pleaca....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.