Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Liviupfir

L298 și Arduino

Recommended Posts

Bună ziua. Am realizat un driver pentru comanda unui MPP de la Arduino Uno varianta s3v3. Schema folosită pentru driver se găsește la următoarea adresă http://forum.arduino.cc/index.php/topic,68992.0.html . Ceea ce am făcut eu în Eagle https://drive.google.com/file/d/0B6OfLI_csAbNZzZqTEtWQ25sTVE/edit?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B6OfLI_csAbNUVpER1BOeG5td2M/edit?usp=sharing

Diodele folosite în realitate sunt SB260. Codul scris în Arduino este sepper_oneStepAtATime de la exemple. GND de la driver l-am conectat cu GND-ul de la Arduino. Alimentez cu 12V pinul VS pentru motor dar în acest moment se aprinde ledul care indică alimentarea plăcii arduino fără să alimentez paca cu 9V. Dacă alimentez și placa cu 9V și măsor cu voltmetrul tensiunea între VC și GND (chiar la bornele sursei de 12V) am doar 0,4-0,7V. Măsor și tensiune între locul unde trebuie conectate firele de la motor și GND și am tensiuni tot sub 1V. Vă rog să mă ajutați să găsesc problema. Unde am greșit? Ce ar trebui să fac să pot controla motorul?

Mulțumesc tuturor celor ce mă vor ajuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema :) Pinul 10, care e pin de intrare era conectat la GND. Corect pinul 8 trebuia la GND. Greșeala am făcut-o în momentul în care am realizat circuitul pentru PCB, în schemă este corect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.