Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
EFTIMIE

Schema Inverter SELCO GENESIS 145

Recommended Posts

Putin ajutor cu o schema a unui inverter SELCO GENESIS 145 .Poate o are cineva.Stima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult aceea am gasit-o si eu dar nu este total pentru 145 sunt sectiuni care nu exista.Poate un coleg are schema pt.145.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A suferit multiple traumatisme cazand de pe schela in functiune.Am schimbat si pe parte de forta si pe parte de comanda .Am reusit sa-l pornesc dar nu lucreaza partea de Pwm desi am schimbat UC3845 busit am acum o problema si cu un mos canal N K2968 10A 900V RD-S on 1,25ohm pe care sper sa gasesc la vreun coleg.Tensiuni de baza am 18V si 25V ceea ce mi se pare ciudat este ca partea de comanda electronica este deservita de bara de 18V la limita superioara a integratelor.De aceea imi trebuie schema pt. el.In cea pe care a indicat-o colegul si pe care o am si eu partea de 18V este realizata simplu cu un LM7815 dar la modelul 145 aceasta este mai elaborata.Nu apar toate schemele electronice in manualul de service sus mentionat si este de sapat la greu.Frustrant este ca am avansat foarte mult si ma inpotmolesc tocmai la final.Astept si pareri de la cei care au m-ai venit in contact cu acest tip de aparat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc stiam de T.M... am comandat la ei dar ma gandesc ca la cei care se ocupa cu depanarea aparatelor de sudura gasesc ceva similar.Stima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad ca locuiesti in Bucuresti, adica ai n posibilitati sa cumperi un mosfet. Sa stai ca mine la tara, sa astepti o saptamana o comanda de componente, sa vezi cum e.Acelasi mosfet il gaseasti la adelecrt..., in Bucuresti, posibil si-n alte magazine. Incearca si la Vanzari, sunt cativa colegi ce vand componente pentru invertoare, cipriyan123, omniprezent, K-tronics, la care poate gasesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad ca locuiesti in Bucuresti, adica ai n posibilitati sa cumperi un mosfet. ....

Da, are cam aceleasi posibilitati ca la Braila.Locuieste in Bucuresti, in sect.4, e vecin cu mine. In sector nu e nici un magazin de componente electronice, toti s-au inghesuit pe Maica Domnului, dupa ce C.M. a facut Conex-ul (primul !), dupa revolutie, toti si-au facut acolo, pe aceasi strada.Adelectr... la care faci referire e probabil singura exceptie, dar pt noi, cei din sect. lui piedone e tot un drac (trebuie sa mergem pe Grivitei, aproape de Romana), si putem avea surpriza sa pierdem timpul degeaba, caci de multe ori ce scrie pe site nu e si la tejghea, eu am patit-o nu o data.Asa ca forumul e o alternativa, cand n-ai timp de pierdut si ai nevoie de cant. mici, de ex. 1buc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Referitor la Adelectr..., aveti dreptate. Unele componente nu le au, trebuie asteptat sa le primeasca. Dar au telefoane si chiar raspund la ele. Testat de mine, in mai multe randuri... Apropo de colegul, un banc...Itic se ruga in fiecare seara, sa castige la Loto...Pana intr-o zi, cand Dumnezeu exasperat, raspunde...-Itic, cumpara si tu macar un bilet !Am vazut ca aveti un anunt la Cumparari, dar nu prea sunt oferte. Credeti ca in cazul colegului, care nu are nici-un anunt, exista mai multe sanse?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema tranzistorului dar in continuare pe acest topic sunt interesat de K2968 sau echivalent nu deschid un topic separat.Stiu unde sa comand si comand cand am nevoie dar acum astept poate gasesc la vreun coleg.Momentan ma lupt cu partea de PWM realizata cu un UC3845 care nu imi functioneaza.Am comanda de driver functionala, dar nu-mi lucreaza PWM-ul.Sap in continuare si sa vad ce obtin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se alimenteaza cu 18V pin 9-12 pe iesire pin10 0V nu este semnal nu oscileaza in pin 1 am 5V in rest 0V.Am separat iesirea sa ramana doar integratul in executie si pauza nu se intampla nimic ma lupt in continuare cu el desi fara schema lui este foarte mult de sapat.Asta este nu abandonam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines