Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Drakulya

Legare transformator

Recommended Posts

Legare transformatorPe scurt :Am cumparat un transformator cu urmatoarele caracteristici .Tensiune de alimentare primar 220 V, Tensiune iesire secundar trei fire 12 V , 0V , 12 V 3000 mAVoi folosi acest transformator pentru alimentarea unui fir cald de nichelina cu grosimea de 0.3 mm si lungimea de 25 cm .Intrebare intrebatoare.. In ce mod trebuie sa leg firele din secundar pentru a obtine 12 V 3000 mA ? Serie sau paralel ?Ce varianta ar trebui adoptata pentru a nu suprasolicita transformatorul ? In momentul de fata am legat traful in serie . Merge ,dar ma gandesc in timp sa nu am probleme .Prima varianta serie legare C cu E sau varianta 2, paralel legare D cu CE .Avem poza atasata .Multumiri

post-21256-139829782823_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa inteleg ca la punctual D ai doua fire? Daca da, atunci exista posibilitatea de a lega cele doua infasurari secundare in parallel prin identificarea infasurarilor conectarea lor unul la C si altul la E . Daca nu atunci vei folosi o singura infasurare de 12 V.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Regulament: postaţi DOAR lecţii!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.