Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
flow_dumi

Osciloscop E0104M cu defecte?

Recommended Posts

Am primit acum 2 zile un osciloscop E0104M de la un prieten, este functional, dar am cateva intrebari, nu sunt sigur daca nu stiu eu sa folosesc corect osciloscopul sau daca are defecte... :jytuiyu

 

Initial am setat osciloscopul cum este descris aici la punctul 3.1, dupa care am ajustat poz. Y pe 0,2V/div a.i. trasa sa fie pe axa orizontala de mijloc. Problema este ca daca schimb scala V/div, sa zicem la 0,5V/div, osciloscopul sare la 1,5 diviziuni fata de axa orizontala mijlocie, in sus. La fel se intampla pentru toate scalele v/div, cu diferite variatii. Singurele scale care pastreaza corect deviatia setata pe 0,2V/div sunt scalele de 2 si 20V/div. E normal sa faca asa?

 

A doua intrebare...Am aplicat pe intrarea Y semnal de la borna de semnal dreptunghiular 1,2V, am setat osciloscopul pe AC, 0,02V/div si semnalul afisat are 5,3 diviziuni varf-varf, adica aprox. 0,106V varf-varf. Pe alte scale v/div mai mari nu pot citi semnalul bine, devine prea mic in amplitudine. Frecventa este buna, ochiometric am masurat 5,1div pe scala 0,2ms/div, fara extindere (frecventa este aprox. 0,98kHz)

 

Poze:

http://i.imgur.com/UJK4eK9.jpg

http://i.imgur.com/VO3vwHX.jpg

http://i.imgur.com/2SaohB7.jpg

http://i.imgur.com/UbwkIHY.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legat de prima parte, am observat că asta apare din cauza unui dezechilibru în primul diferenţial al canalului Y. Posibil să fi fost schimbaţi tranzistorii de-acolo. Are un reglaj, ai putea să-l freci niţel să echilibrezi curenţii prin diferenţial, să vezi dacă mai face. Legat de a doua problemă, întrebare:Sonda aia a ta nu cumva-i cu divizare? Ia un ohmmetru şi măsoară rezistenţa între centralul de la BNC şi sondă. Cauza pentru asemenea defect ar putea fi la atenuatorul calibrat, adică la comutatorul ăla de V/div, care ar putea avea contactele oxidate sau îndoite, sau ceva rezistenţe sparte/dezlipite/arse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Are un reglaj, ai putea să-l freci niţel să echilibrezi curenţii prin diferenţial, să vezi dacă mai face.

O schema sau o poza cu semireglabilul(le) la care trebuie umblat? Nu vreau sa incep sa-mi bag nasul in nestire sa risc sa il dereglez si mai tare...

 

Sonda aia a ta nu cumva-i cu divizare?

Sonda e ruseasca, divizare 1:10, 11pF 10Mohmi. Cu multimetrul am masurat 9,1Mohmi.

 

Cauza pentru asemenea defect ar putea fi la atenuatorul calibrat, adică la comutatorul ăla de V/div, care ar putea avea contactele oxidate sau îndoite, sau ceva rezistenţe sparte/dezlipite/arse.

Te referi la problema cu modificarea tensiunii afisate la schimbarea scalei sau la problema cu semnalul dreptunghiular?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc Voltus pentru manual. Am citit in manual, dar n-am putut distinge pe o figura unde se afla "surubul SC", ca sa verific daca semnalul dreptunghiular chiar are 1,2V.

Am cautat alt manual de service, in speranta ca voi gasi ceva mai calitativ. Am gasit unul la calitate buna in acest topic, numai ca este scanat aiurea, asa ca l-am crop-uit si pus aici - daca o sa aiba cineva nevoie vreodata.

 

O sa incerc maine sa verific mai multe lucruri, si asa cel care a avut inainte osciloscopul a facut o carpeala cu cablul de alimentare: a prins un cablu direct in mufa de alimentare 230V din spate si n-a conectat firul de impamantare, observasem ca are zgomot dar nu eram sigur. Maine cumpar o mufa de alimentare cum sunt cele din PC-uri si rezolv alimentarea dupa verific si celelalte probleme :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Are un reglaj, ai putea să-l freci niţel să echilibrezi curenţii prin diferenţial, să vezi dacă mai face.

O schema sau o poza cu semireglabilul(le) la care trebuie umblat? Nu vreau sa incep sa-mi bag nasul in nestire sa risc sa il dereglez si mai tare...

http://www.niqro.3x.ro/osciloscop/osciloscop.htm

http://www.niqro.3x.ro/osciloscop/E0104_5.jpg

E un trimmer care vine in emitorul comun a două tranzistoare. Trebuie reglat aşa încît tensiunea pe rezistenţele din colector să fie egale. Nu-s 100% sigur dacă asta va rezolva problema, dar vedem.

Sonda aia a ta nu cumva-i cu divizare?

Sonda e ruseasca, divizare 1:10, 11pF 10Mohmi. Cu multimetrul am masurat 9,1Mohmi.

OK, deci fiind cu divizare, pe ecran vei vedea semnalul de 10 ori mai mic decît în realitate. 1.2V faţă de 1.06V cît indică, nu mi se pare o eroare prea mare. Aş zice că merge corespunzător.

 

Cauza pentru asemenea defect ar putea fi la atenuatorul calibrat, adică la comutatorul ăla de V/div, care ar putea avea contactele oxidate sau îndoite, sau ceva rezistenţe sparte/dezlipite/arse.

Te referi la problema cu modificarea tensiunii afisate la schimbarea scalei sau la problema cu semnalul dreptunghiular?

Semnalul dreptunghiular care spui că nu corespunde cu marcajul atenuatorului calibrat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc Mikrosha pentru lamuriri, o sa incerc in weekend sa verific comutatorul de la atenuator si generatorul de semnal dreptunghiular pe un multimetru (am gasit in manual cum se verifica/ajusteaza nivelul), daca nu ma insel ar trebui sa citesc pe multimetru 0,6V pentru 1,2V Vpp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat atenuatorul din semireglabilul indicat in manual.Dupa am pornit sa reglez semnalul dreptunghiular de 1,2V. In ciuda faptului ca placa de pe fundul osciloscopului e total diferita fata de cum e prezentata in carte, am reusit sa deduc unde se afla semireglabilul din care se ajusteaza amplitudinea semnalului. In carte spune ca pe un DMM amplitudinea trebuie sa fie 1,2V, la mine este de 0,577V.Cred ca mai intai trebuie sa ma apuc sa schimb condensatorii, pentru ca atunci cand am inceput sa maresc amplitudinea, pe la 0,62-0,65V a aparut un țiuit care nu-mi suna a bine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cînd începe să ţiuie înseamnă că flyback-ul lucrează pe altă frecvenţă. Nu ştiu ce legătură are cu generatorul de calibrare, ori a fost o coincidenţă, ori ai umblat la un reglaj unde nu trebuia. Dacă oscilează pe altă frecvenţă nu înseamnă neapărat că îi ceva defect, în funcţionare normală am observat că mai ţiuie, apoi îşi revine. Condensatorii cei mai proşti din osciloscoapele astea am văzut că sînt cei de înaltă tensiune, nepolarizaţi, în carcasă de aluminiu. E unul pe primarul transformatorului care are prostul obicei să bubuie. Mai e unul pe anodică, pe placa mare, undeva sub tub. Îi nasol că dacă se pune ăla în scurt, poate să ardă o înfăşurare a trafului din convertorul flyback. Şi d-alea nu prea mai găseşti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.