Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Enzer HT 1358 / Toshiba A1941-C5198

Guest aandrei

Recommended Posts

Guest aandrei

Va rog ajutor, desi nu sunt depanator!Amplificatorul este deja facut, un ENZER ht 1358.Pe fata foloseste ca finale tranzistoarele din titlu.Distorsioneaza la volum mic.A fost la reparat (in garantie) si mi-a fost returnat cu "Defectul nu se confirma).Defectul exista fara discutie: semnalul sinusoidal de 1kHz se aude extrem de "aspru", si prin difuzorul de inalte, in loc sa fie "infundat" si sa se auda numai pe medii.Sunt tranzistoare normale complementare? Pot spera sa dispara distorsiunile crescand curentul de repaus? (intreb pentru ca nu am schema amplificatorului, nu stiu nici macar daca astea sunt tranzistoare conventionale pnp/npn).Stie cineva macar unde pot gasi schema?Va multumesc!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• I.Dani83

2

• cristiansen

1

2SA1941 silicon PNP folosit in aplicati amplificatoare de putere .

2SC5198 silicon NPN folosit in aplicatii amplificatoare de putere .

Da sunt complementare .

Sunt recomandate in aplicatile de inalta fidelitate cu puterea de aprox. 70W .

Cand intalnesti tranzistori notati cu Axxxx Cxxxx Bxxxx etc. atunci de uiti la codul american de notare a lor 2SA , respectiv 2SB ..etc .

Un link : http://www.datasheet4u.com .

Have fun .

daca ai un prieten cu osciloscop imediat descoperi def.daca nu atunci este un pic mai complicat de obicei factoru beta la tranz. japoneze complementare[factoru beta il compensezi cu semireglabil de curent de mers in gol] este aproape accelasi si nu cred ca vina este de la ei mai de graba de la un prefinal sau o rezistenta intrerupta.

Guest aandrei

L-am dus din nou la firma la care este in garantie.Mi-au spus ca este o "Chinezarie", ca nu este HiFi! Stiam si eu dar cred ca nu e normal sa se auda mai bine prin satelitii spate si centru, care functioneaza cu TDA 2030.

Tranzistori respectivi sunt recomandati de producator ca buni de a fi folositi in aplicatii de inalta fidelitate .Asta nu inseamna ca in orice aplicatie i folosesti fidelitatea este inalta nici ca ar fi de cea mai inalta fidelitate.E relativ .Nu trebuie sa te miri pentru ca TDA2030 in aplicatia aceea se aude mai bine decat ce ai avut tu .