Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest kmcmax

Dezactivare sirena alarma cerber sa-11

Recommended Posts

Guest kmcmax

Buna ziua !Am la un magazin o alarma Caddx cu sirena cerber sa-11. Sistemul a iesit din garantie si nu mai este functional, iar firma care l-a montat nu mai exista.Problema este ca, desi alarma nu mai este folosita (nu mai este armata), se intimpla ca sirena sa porneasca singura la tot felul de ore nepotrivite, cu deranjul corespunzator. As dori sa dezactivez sirena dar nu ma hazardez fara niste sfaturi competente ca sa nu declansez pentru nu stiu cat timp alarma.Am rugamintea daca ma poate indruma cineva cum sa procedez pentru dezactivarea sirenei.Multumesc anticipat !

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca nu puteti din programare trebuie sa....o sabotati. asta presupune sa desfaceti sirena,decuplat acumulatorul si alimentarea care vine din centrala. daca e configurata corect,atit timp cat surubul carcasei va fi desfacut ,ar trebui sa sune. (pina in momentul decuplarii aumulatorului). cauzele care o declanseaza pot fi multiple: acumulator uzat in centrala,zona tamper(24h) deschisa etc..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca sistemul este dezarmat cum spune "kmcmax" singurul motiv poate fi intreruperele dese de tensiune 220V si acumulatorul din centrala epuizat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am observat la SA-11 ca intreruperile indelungate de tensiune de 220V ce duc la descarcarea sub o anumita tensiune a acumulatorului,au ca rezultat imposibilitatea reincarcarii acumulatorului in montaj.O solutie ar fi incarcarea acestuia separat(daca mai este bun,cum au precizat si userii de mai sus).

Share this post


Link to post
Share on other sites

sistemul e nefunctional,pur si simplu vrea sa anuleze sirena..deci solutia e intreruperea alimentarii, asta presupune interventia in interior. dar cred ca initiatorul topicului si a facut cont si nu a mai dat pe aici..deci ne chinuim degeaba sa i explicam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bogdan Carjaliu

Buna seara,

 

am si eu exact aceeasi problema ca si utilizatorul care a initiat acest topic. Adica siramea mea CERBER SA-11, desi i-am taiat alimentarea, tot mai suna, regulat, cate 1-2 secunde, cu pauze de 3-4 secunde. Nu stiu cum pot sa desfac capacul acestei sirene ca apoi sa ii scot bateria.

Un ajutor concret, tehnic, mi-ar fi de mare ajutor. 

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca acumulatorul din sirena e ''obosit'' ar trebui sa fie liniste de acum....daca nu, sub eticheta pe care scrie CERBER SA 11  se afla un surub..il desfaceti,deschideti capacul de plastic. O sa gasiti inauntru un invelis de tabla cu 2 surubele care acopera tot ansamblul (difuzor,acumulator,placa electronica), il dati jos, scoateti un papuc de pe acumulator si....gata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca o regula generala,pt dezactivarea sirenelor AUTOALIMENTATE :

 

-opt: se anuleaza zona de sabotaj sirena (daca se cunoaste codul instalator si nr zonei)

 

-se desface sirena,se deconecteaza acumulatorul si alimentarea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.