Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
mihaig

Philips şasiu L01.2E AA

Recommended Posts

Salut pe toată lumeaAm la reparat un TV PHILIPS 21PT 5409/01. Acesta a avut defectă dubla diodă 6406 BAV70 pe care am înlocuit-o cu 2 buc. 2n4148. Tv-ul porneşte, funcţionează normal, dar după un timp mai îndelungat de funcţionare la comanda ST-BY , B.O se opreşte dar LED-ul nu semnalizează trecerea în ST-BY şi nu mai acceptă comanda de pornire nici din panoul frontal nici de la telecomandă. Dacă îi întrerup tensiunea de alimentare şi îl repornesc, intră in ST-BY şi poate fi pornit din telecomandă sau din panoul frontal. Dacă îl opresc la scurt timp din telecomandă intră în starea de ST-BY normal şi poate fi pornit normal. Ce poate produce acest defect?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Tv-ul porneşte, funcţionează normal, dar după un timp mai îndelungat de funcţionare la comanda ST-BY , B.O se opreşte dar LED-ul nu semnalizează trecerea în ST-BY şi nu mai acceptă comanda de pornire nici din panoul frontal nici de la telecomandă." - ai facut masuratori ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am refăcut măsurătorile tensiunilor de alimentare după ce am lăsat tv-ul să funcţioneze în st-by mai mult timp. La stabilizatorul de 3,3v am observat că acesta avea la ieşire 2,7v. Am pornit Tv-ul şi tensiunea la ieşirea acestui stabilizator a urcat la 3,1v. Am înlocuit stabilizatorul, am refăcut măsurătorile în aceleaşi condiţii dar tensiunea de 3,3v a rămas stabilă. Am lăsat tv-ul să funcţioneze aprox. 45 de minute apoi l-am oprit, acesta trecând în st-by în mod corect şi poate fi pornit cu telecomanda. Rămâne să-l mai testez un timp mai îndelungat. Acum am o nelămurire; în schema acestui tv la trecerea în st-by tensiunea M Aux de 12,4v este arătată că ar trebui să scadă la 3,9v. La acest tv la trecerea în st-by tensiunea de 12,4v scade la 11v. Este corect? La şasiul L01H această tensiune scade la 9v deci nu mai ştiu ce să cred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.