Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips şasiu L01.2E AA


Postări Recomandate

Salut pe toată lumeaAm la reparat un TV PHILIPS 21PT 5409/01. Acesta a avut defectă dubla diodă 6406 BAV70 pe care am înlocuit-o cu 2 buc. 2n4148. Tv-ul porneşte, funcţionează normal, dar după un timp mai îndelungat de funcţionare la comanda ST-BY , B.O se opreşte dar LED-ul nu semnalizează trecerea în ST-BY şi nu mai acceptă comanda de pornire nici din panoul frontal nici de la telecomandă. Dacă îi întrerup tensiunea de alimentare şi îl repornesc, intră in ST-BY şi poate fi pornit din telecomandă sau din panoul frontal. Dacă îl opresc la scurt timp din telecomandă intră în starea de ST-BY normal şi poate fi pornit normal. Ce poate produce acest defect?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am refăcut măsurătorile tensiunilor de alimentare după ce am lăsat tv-ul să funcţioneze în st-by mai mult timp. La stabilizatorul de 3,3v am observat că acesta avea la ieşire 2,7v. Am pornit Tv-ul şi tensiunea la ieşirea acestui stabilizator a urcat la 3,1v. Am înlocuit stabilizatorul, am refăcut măsurătorile în aceleaşi condiţii dar tensiunea de 3,3v a rămas stabilă. Am lăsat tv-ul să funcţioneze aprox. 45 de minute apoi l-am oprit, acesta trecând în st-by în mod corect şi poate fi pornit cu telecomanda. Rămâne să-l mai testez un timp mai îndelungat. Acum am o nelămurire; în schema acestui tv la trecerea în st-by tensiunea M Aux de 12,4v este arătată că ar trebui să scadă la 3,9v. La acest tv la trecerea în st-by tensiunea de 12,4v scade la 11v. Este corect? La şasiul L01H această tensiune scade la 9v deci nu mai ştiu ce să cred.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări