Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se controleaza segmente de banda led?

Recommended Posts

Salutare dragi colegi!de cateva zile ma rascoleste o idee vreau sa imi fac in curte o mica fantana arteziana sau o cascada(mica) in functie de ce fel de pompa gasesc.Dar nu asta e problema, vreau sa cumpar de la cineva de aici de pe ElForum 5 metri de banda led (a se vedea poza atasata!)astea unt specificatiile:Banda led 5 metri non waterproofSuport auto-adezivCuloare alb cald(warm white)Unghi dispersie:120 gradeTensiune alimentare 12VccNumar leduri 300buc/5metriLeduri cod:3528 smdDimensiuni:500cmx0.8cmx0.25cmeu as vrea sa tai cateva segmente (de cate 3 leduri!) si la le leg la un 555(ma gandeam eu ... :nebunrau: )ca sa fac cateva jocuri de lumini...Voi ce parere aveti va funtiona? ce alt integrat/controler sa folosesc?as vrea ceva simplu fara sa programez sau mai stiu eu ce alte astfel de complicatii.Va multumesc pentru atentie!

post-57601-139829780208_thumb.jpg

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dr.L

3

• ddd3d

2

• one

1

• tiovidiu

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Merge.Pai cum sa se alimenteze? Ca grupuri de 3 leduri in serie cu o rez, puse apoi in paralel...Daca le pui afara/prin umezeala, ar cam trebui waterproof. Daca e, le schimbi cand nu le mai poti repara problemele

Pai asta e problema ca eu vreau sa le alimntez la 220V 555-ul merge la tensiunea asta?

Sa zicem ca am 10 segmente le pot lega paralel la un 555? sau doar in serie ?

eu vreau ca fiecare segment sa fie "vazut" de ontroler ca un singur led

m-ar interesa urmatoarele efecte:

• 3 weeks later...

Pentru diferite efecte poti folosi un montaj de la o instalatie de pom are mai multe efecte. Problema este ca intre montajul respectiv si led-uri trebuie sa cobori tensiunea intr-un fel, eventual un montaj cu tiristori .

Ledurile se alimenteaza la 12V, ce tiristori sa cobori de la 220V la 12V? :nebunrau: Se foloseste o sursa de 12V + placa de comanda din cutia cu efecte ce va comanda niste mos-feti. Placuta aia se alimenteaza cu tensiune mica (a se vedea condul la 16-25V).

• 1 month later...
  • 3 months later...