Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

paraziti instalatie scanat

Recommended Posts

salut sper ca am postat unde trebuielucrez pe o masina de scanat suduri, pe monitrul calculatorului cand cineva foloseste o bormasina in apropiere sau un dispozitiv de magnetizat imi apar aceii asa zisi paraziti pe ecran ceea ce imi influenteaza valorile de masurare. Mentionez ca am decuplat toata instalata de la panoul de curent, functionanad doar pe ups iar rezultatul fiind acelasi. Am monatat cateva filtre de ferita pe anumite fire inafara de unul general ce nu am reusit sa montez deoarce are un diametru in jr de 40mm dar nici un rezultat. Cineva cu o idee

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shark020

3

• validae

2

• Fulgerik

1

• Ticu

1

Top Posters In This Topic

Probabil ca interferentele electromagnetice sunt captate chiar de dispozitivul de scanare, fiind foarte sensibil.Banuiesc ca nu se pune problema de a face scanarea intr-o zona in care sa nu se lucreze cu scule electrice, sau o camera ecranata corespunzator, fiindca asta ar fi singura optiune mai simpla.Cum spectrul interferentelor este foarte larg, e greu de atenuat, trebuind probabil aplicat un filtru chiar pe senzorul folosit, lucru ce i-ar strica performantele.Poti pune ceva poze cu dispozitivul de scanare, eventual ceva detalii despre el?

dispozitivul ce il folosesc este unu automat. Aici in link http://www.olympus-ims.com/en/omniscan-mx2/ este unu la o slaca mult mai mic ce se foloseste manual dar cam acelasi principiu foloseste. Luni voi reveni cu poze si voi incerca sa montez mai multe bare de ferita in jului cablului general ce face legatura inde modulul de comanda si sistemul de scanat. Aceasta instalatie o folosim si pe nave de lasat linii in mare iar acolo nu prea avem ce face deoarece se sudeaza la foc continuu

Daca scanezi teava in timp ce altul sudeaza la ea, sigur va lua paraziti scanerul indiferent ce filtre i-ai pune, nivelul interferentelor date de sudura e imens.Poti insa sa incerci sa-l reduci cat de cat, sa nu deranjeze masuratorile grosolan.

Este o problema veche sau a aparut acum?Care este schema bloc si cum realizezi traseul de masa?Aici poate fi problema, trebuie avut grija sa nu ai o bucla de masa.

Daca "simte" o bormasina cu acumulatori (fara legatura cu reteaua de alimentare), ai putea sa o folosesti pentru ca sa afli locul sensibil al instalatiei (senzorul, cablul de legatura, unitatea) prin apropierea succesiva de aceste elemente.