Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Alexandru22

Selector nou dar tot se modifica programele

Recommended Posts

Salutare, am un GoldStar LG, am fost la service cu TV-ul in urma pierderii de semnal al programelor sau dereglari multiple, se pare ca nu s-a rezolvat nimic (a durat 2 luni, nu l-a schimbat,doar l-a indoit). Am schimbat eu personal selectorul cu altul nou TECC2989VA15B 060412DAF. Ok, am schimbat eu cu altul nou identic, lipiturile sunt bune (am ceva experienta) merge oglinda, dar cateodata tot se deregleza, trebuie sa ma ridic, ma duc la tv, si misc putin mufa coaxiala de la cablu tv ca sa isi revina. Deci pana la urma, care e problema? E un TV din anii 96` sunt multumit de el, si nu dispun financiar de schimbare al lui, e bun pentru mine (mai ales la cat ma uit eu la tv, doar inainte sa dorm 10-20 min). Am luat si un DVD player Philips, inainte trebuia sa scot mufa cablu TV ca sa nu am ``pureci`` pe ecran si sa vad un film,acum merge perfect, dar problema e ca atunci cand ma uit direct pe cablu TV, este cand se mai deregleaza, deci pierde efectiv orice semnal cu orice post. Ma ridic des (din nou) din pat sa misc putin mufa cablului de intrare in selector sa prind posturile. E stresant, dat fiind faptul pentru cineva care il foloseste doar inainte de somn. Va rog daca puteti sa imi spuneti, unde e problema. Va multumesc :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai undeva ceva fisura in placa sau lipitura aiurea.Poate fi in zona tuner sau fi sau alimentarea lor.Ar trebui relipita zona cu atentie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, am patit-o si eu, mare atentie la izolatorul de la pin intrare antena si la lipitura pe cablaj; e acces greu acolo, deci mare atentie. Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai undeva ceva fisura in placa sau lipitura aiurea.Poate fi in zona tuner sau fi sau alimentarea lor.Ar trebui relipita zona cu atentie.

Multumesc de sfat, ma voi uita dupa eventuale fisuri. Si categoric voi face refill lipiturilor (sper sa nu fi prins lipitura la rece, si nu a aderat pe pin corect). Voi reveni cu detalii, sau intrebari dupa ce ma ocup :multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, am patit-o si eu, mare atentie la izolatorul de la pin intrare antena si la lipitura pe cablaj; e acces greu acolo, deci mare atentie. Succes.

Am avut grija sa nu deteriorez ceva pe placa, sper totusi ca letconul meu sa nu fi fost prea puternic (60watt), desi recomandat cred ca era 30watt . Imi spui te rog cum ai solutionat problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa miner CAFul iese din discutie daca totusi merge o perioada tot asa si 33V.Tot lipitura sau fisura este.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o problema de CAF sau de variatie a tensiunii de 33V.

Ma bagi in ceata :)
Parerea mea este ca nu avem o problema de contacte. Defectul se datoreaza faptului ca "fuge de pe post" adica incet incet se dezacordeaza si pierde postul. La modificarea intensitatii semnalului sau lipsa lui tensiunea de CAF( control automat de frecventa) se reseteaza si totul este ok un timp. Revenirea se datoreaza intreruperii semnalului si nu miscarii efective a placii si selectorului. Unele TV fac acest defect pentru un semnal de antenna foarte puternic.Sfat: - Verifica daca, pentru postul TV care dispare, prin efectuarea unui mic accord fin si memorare postului se mai manifesta defectul. - Verifica daca frecventa dezacordarii este dependent de canalul pe care lucreaza selectorul , daca este din tensiunea de varicap Uvar , atunci defectul se manifesta in principal pe canalele cu frecventa superioara ( adica unde tensiunea de accord este mare) - Pe cautare automata se opreste pe post? Adica, este necesar acordul fin pentru o imagine ok?Spor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum ati descris defectul,dispar complet TOATE programele;NU cred ca sant probleme de CAF,varicap ....posibil!! ...Mai degraba defecte de contact pe placa!! Miscand mufa selectorului,miscati efectiv TOT sasiul...!!! Refaceti lipiturile pe integratul ''jungla''....Daca spuneti si modelul putem spune exact care este ....'jungla''...!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica legatura IF selector FUS si incearca sa vezi daca imaginea dispare de pe toate programele , caz in care trebuie sa sa verifici atat tensiunea de 12v de pe selector cat si tensiunea AGC. Banuiesc ca sasiul este MC 64a/b sau PC31 . Aproape sigur ai lipitura rece sautraseu fisurat caz in care este f. greu de depistat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sfat: - Verifica daca, pentru postul TV care dispare, prin efectuarea unui mic accord fin si memorare postului se mai manifesta defectul. - Verifica daca frecventa dezacordarii este dependent de canalul pe care lucreaza selectorul , daca este din tensiunea de varicap Uvar , atunci defectul se manifesta in principal pe canalele cu frecventa superioara ( adica unde tensiunea de accord este mare) - Pe cautare automata se opreste pe post? Adica, este necesar acordul fin pentru o imagine ok?Spor!Nu este problema doar pe un program, ci pe toate. Isi pierde efectiv semnalul ca si cum as scoate cablul tv. Cand dispare semnalul dispare pe toate canalele. Daca caut automat, sau manual programe nu necesita reglare. Se vad clar la setare, el cand isi pierde semnalul o face pe toate canalele. Nu isi schimba postul (cel vechi facea asa). Canalele raman stabile dupa ce misc mufa coaxiala de intrare, isi pastreaza 2-7 zile semnalul stabil. Dupa care pierd orice legatura cu semnalul video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum ati descris defectul,dispar complet TOATE programele;NU cred ca sant probleme de CAF,varicap ....posibil!! ...Mai degraba defecte de contact pe placa!! Miscand mufa selectorului,miscati efectiv TOT sasiul...!!! Refaceti lipiturile pe integratul ''jungla''....Daca spuneti si modelul putem spune exact care este ....'jungla''...!!!!

Am atasat o fotografie cu selectorul, exact aceleasi date sunt si pe cel nou. Da, intradevar, daca dispare unul, dispar toate. Maine refac lipiturile, sper sa am succes.

post-73846-13982978058_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica legatura IF selector FUS si incearca sa vezi daca imaginea dispare de pe toate programele , caz in care trebuie sa sa verifici atat tensiunea de 12v de pe selector cat si tensiunea AGC. Banuiesc ca sasiul este MC 64a/b sau PC31 . Aproape sigur ai lipitura rece sautraseu fisurat caz in care este f. greu de depistat.

Imi cer scuze, nu prea sunt in domeniu. Dar imaginea e clar ca dispare pe toate programele, daca misc de mufa (cablu TV) isi revine. Tensiunea, (ma considerati idiot sau nu, habar nu am unde sa verific) ma las pe mana dvs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca selectorul e schimbat cu unul nou si defectul se mentzine atunci sunt de aceeasi parere cu @Fulgerik,e o problema de CAF.Acest tip de defect l_am intalnit in Akai 20WK ,LG si in altele.De vina era bobina de CAF,de fapt condensatorul montat in interior sub bobina,din cauza umezelii aparea o rezistentza paralel pe el si normal scadea factorul de calitate al circuitului oscilant paralel LC.De multe ori cand se lipeau/dezlipeau terminalele bobinei din cauza temperaturii isi revenea C_ul si aparent functziona corect TV_ul...insa aparea defectul din nou in cateva zile.O solutzie a fost sa scot C_ul din bobina,de fapt ii taiam terminalele si montam un ceramic pe spatele placii.Multzi depanatori ziceu ca e µProcesorul defect si il cumparau degeaba, era doar bobina de CAF.Altzii se apucau si umblau la reglajul miezului si ... :rade: e destul de dificil sa refaci reglajul de CAF,daca nu te pricepi.Cum isi revine pe post a zis mai devreme @Fulgerik ... :da Nu strica sa refaca lipiturile pe placa,dar sunt convins 100% ca nu sunt contacte [email protected],zii exact ce scrie pe capac,modelul tv_ului, altfel vorbim la modul general si nu exact pt modelul placii tale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines