Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare turometru


Guest ionutpop1

Recommended Posts

Guest ionutpop1

salutari!

o sa fiu foarte scurt!

am un turometru ganz pe 24 de volti!

vreau sa il pun pe un tractor, impulsurile sunt luate de pe o infasurare a alternatorului(alternatorul tractorului este pe 12 V)!

azi am testat cum ar merge.... la relantiv sta la 700 rpm accelerez si mai mult de 1100 rpm nu urca

ce modificari trebuie aduse?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest ionutpop1

te rog ia-am usor:D sunt nou si nu ma pricep!daca vorbesti de acel potentiometru am umblat la el si fara rezultate( turometru nu merge pe toata plaja de turatii)la mine problema este ca turometrul se misca prea putin!

Link to comment
Guest ionutpop1

acum am observat si eu se poate modifica astfel incat legand la o infasurare a alternatorului sa imi indice turatia motorului?de ce are numai 2 fire?nu trebuia sa fie 3? + ,- si semnalul?

Link to comment

de ce are numai 2 fire?

Poate senzorul la care era legat genera o tensiune iar aparatul este un voltmetru, sau era in serie cu o rezistenta care varia si in cazul acesta este ampermetru.Ce se vede in poza sunt doar o rezistenta variabila, una fixa si 4 diode parca, deci o punte de diode ceea ce inseamna ca este proiectat sa primeasca curent alternativ.P.S.Alternatorul are un regulator de tensiune, deci tensiunea furnizata de acesta nu variaza cu mai mult de 1-2V si acestia in functie de consumul de curent in instalatie, nu de turatie.
Link to comment

Nu cred ca poti sa faci ceva cu el, doar sa experimentezi. Dupa cum a scris mai sus ,,miron,, alternatorul are o plaja foarte mica de tensiune el oncarca acumulatorul si parca la maxim 14,4 volti, degeaba pui si inaintea diodelor tot aceiasi plaja de tensiune are doar ca este alternativ. Scuze de greseli scriu de pe telefon si cam greu........

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines