SASSU Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Salutare all,am un lcd cu invertorul praf si nu asi mai vrea sal fac pe acela am pus altul dar acesta se alimenteaza numai la 12v si cel vechi la 24v am incercat cateva metode sa cobor tensiunea 24-12 dar se incalzeste tranzistorul si lm-ul de numa daca stie cineva un montaj sa functioneze bine sa ma ajute si pe mine cu aceasta problema multumesc . Link to comment
dan cod Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Cat consuma invertorul?poate cu un sursa DC-DC gen LM2576 sau asa ceva ar merge. Link to comment
stefank Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Eventual o sursa in comutatie de 12 volti incapsulata montata in televizor , dar cum spuneau colegii depinde de consum , ar fi bine sa dati modelul invertorului original , al celui de schimb , etc , deoarece altfel inotam in ape tulburi Link to comment
nostrom Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Ce serie e trecuta pe sursa+ inverterul sau pe inverterul original si cu ce controler e facut? Ce Tv echipeaza ?Model,sasiu etc Link to comment
BUGHIU Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Cu atasarea unei alte surse se complica degeaba lucrurile...!! Trebuie si respectiva sursa ...comandata on/off si complicam aiurea lucrurile! V-am intrebat cate neoane sant ca sa cautati un invertor ce se alimenteaza la 24v si ....gata!!!! Link to comment
palcu ion Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 se pot inseria doua invertoare/12v si se pot alimenta la 24v,comanda on/off este comuna Link to comment
bratueduard Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Si in cazul in care unul intra in avarie, (scade curentul absorbit din motive de detectie a lampii defecta) se stinge si ala cu lampa buna. nu? (retoric) Link to comment
iuliantv Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 1- santeti sigur ca invertorul cel montati va suporta consumul neoanelor dv? nu de alta dar nu cred ca degeaba originalul avea 24v si cel ce vreti sa-l puneti are 12v.daca ave-ti noroc si este destul de lejer choperul puteti bobina ceva spire si face-ti si un 12v,sau da-ti jos din spirele originale pana ajungeti la 12v ,bine inteles testele le faceti pe un consumator extern nu direct pe invertor.trebuie luat in calcul ca nu cumva 24v sa alimenteze si alceva in afara de invertor.success Link to comment
SASSU Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 lcd-ul are 6 lampi consuma in jur de 1amper invertorul acesta de 12v este luat de la canton si am mai pus la altele si functiona perfect cu montaj de la 24v la 12v numai ca aicia se incalzeste si lm7812 si tranzistorul nu stiu de ce se incalzeste asa tare ca nu este cine stie ce consum nu pot lua spire de pe chopper ca de pe tensiunea de 24 se alimenteaza si sunetul numai cu aceasta modificare merge facut 24v-12v alceva nu cred ca este de facut Link to comment
iuliantv Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 pai atunci daca ave-ti posibilitatea de a desface spirele ,ar fi usor sa desface-ti din ele si sa va legati la jumatatea lor si sa rebobinati spirele,de la jumatatea lor va legati cu o alta dioda dubla si un condesator 25-35v 1000 2200 mf,dioda prinsa pe un radiator,teoretic e simplu,practic numai dv stiti montajele sant in fata dv.success Link to comment
Recommended Posts