Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest marius-gala

montaj alarma golf 4

Recommended Posts

Guest marius-gala

Salutare,azi am fost rugat de un coleg sa-si monteze alarma pe un golf4.O alarma pilot din marchet,am montat alarma pana la firul prezenta usi deschise si bine inteles mare surpriza intrerupatarul din broasca este defect(uzura mare) trebuie schimbat sau broasca cu totul,acum eu am 2 intrebari:unde se leaga de regula firul alarmei pt usi deschise pt ca mine ma taie mintea sa-l leg la plafoniera iar a 2-ua intrebare este unde se leaga firele inchis/deschis portiere pt ca "eu" le-am legat in portiera soferului (unde este si brosca def.) la modulul situat pe motorul geamului,acolo am gasit 2 fire ce primesc comanda la masa pt inchis/deschis portiere si nu sunt sigur ca am facut bine.Sub bord undeva langa axa volanului in stanga este o unitate in care vin multe comenzi dar.....singurul fir gasit bun la ceva este cel pt des./inchis portbagaj altceva nimic,ba chiar daca insist pe acolo cu creionul de 3w blochez inchiderea centralizata si ceva erori in port pe care le-am resetat.Va rog ajutati-ma pt ca nu am reminat lucrarea si ma fac de ras. :jytuiyu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modulul confort este posibil sa-l gasesti sub mocheta, sub scaunul soferului, incastrat intr-o spuma de poliuretan. In el se duc firele din usi, haion, capota etc. Culegi semnal de la toate switch-urile din usi, capota si haion prin cate o dioda si le duci pe doate in intrarea alarmei (trigger negativ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest marius-gala

mi se pare prea complicat,mie imi face deja comanda de inchis/deschis portiere si.....cred ca este bine,erori nu am.Cel mai inportant este pt mine unde se leaga firul pt portera deschisa,mi se pare prea complicat sa umblu sub scaun si sa ma leg acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce-i asa complicat?! Montarea unei alarme implica uneori demontarea-remontarea unor piese de interior si nu numai...Ti se pare mai simplu sa tragi fire prin toata masina de la toate usile? In modulul confort gasesti toate firele de care ai nevoie. Nu sunt 100 % sigur ca este sub scaun la golf. La passat B5, acolo este. Nu-i mare lucru, se scoate ornamentul de plastic de la prag si coltarul de plastic de la picioare. Nu este chiar sub scaun, este in dreptul picioarelor pe podea. Daca afiseaza in bord fiecare usa deschisa, trebuiesc neaparat puse diode, altfel zapacesti afisarea in bord a usilor deschise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest marius-gala

Azi am reușit sa o montez numai ca face un fenomen ciudat,are 2fire iar eu l-am ales pe cel pt minus insa alarma nu simte Ușile deschise chiar si dat la masa direct.am deconectat alarma cu totul dinufa crezând ca are vreo eroare si tot nimic.am căutat pe net si am găsit ca treb setări din cei 4jumperi pe care ii are in fine, mare nebunie suna numai ca la dezarmare lăsa geirile la jumate si invers,după pornire motor la un min începe sa sune alarma cemai o nebunie la dracu cu ea de alarma pt ca nu a venit cu manual pt setări și Opțiuni.maine vine omu cu ambalajul si sa caut seria ei poate găsesc ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

excelenta alarma ai ales! :da daca luai una cu un delay la armare care se poate seta (sa zicem scorpion )nu aveai problemele astea.te legai direct la plafoniera.legarea la usi acolo se face.Enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu mai vorbiți prostii,scorpion nu are delay.modulul confort este în ușă,numai că nu că văd rostul alarmei dacă microîntreruptorul din ușă e defect.dacă deschizi ușa sofer se aprinde plafoniera?

Share this post


Link to post
Share on other sites
:ras: daca este asa un expert poate ne spune totusi ce este in usa?lumineaza-ne te rog!ce este chestia aia neagra cu multe fire de acolo?poate nu trebuie si-i in plus pe masina. PS:pe ce pui pariu ca alarma de care am pomenit are delay? SUCCESURI!

Share this post


Link to post
Share on other sites
:nebun: Atunci specifică te rog"SCORPION" mai clar fiindcă cumpără omul cu 100ron ceva și acel ceva nu are te asigur.PS:acel ceva din ușă este modul de ridicare geam și confort

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines