Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect monitor compaq v500

alibiduda

Recommended Posts

Imaginea isi pierde din definitie se vede mai ales la text care isi perde din contur dar dupa ce reglez din focalizare isi revine o perioada dupa care iar trebuie sa bag surubelnita in el. Intrebarea e daca tubul e devina sau altceva? Adica se poate repara sau trebuie sa iau altul ?

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alibiduda

2

• mircea626

1

• fen

1

• electro-dan

1

Top Posters In This Topic

deci nu e tubul de vina? O sa curat un pic contactele si refac lipiturile la traf sa vad daca are vre-un efect. Mai greu e ca nu pot sa-mi dau seama imediat. Chair mai devreme am reglat focalizarea si acum trebuie sa astept.

Da Mircea si parerea mea este ca este pe duca traful pentru ca la acest model de monitor este un defect tipic (traful de linii)de obicei se stica condul din traf dar in cazul de fata poate fi defect divizorul de pe care se culege UG2 si focusul probabil cursorul de la focus isi modifica presiunea la contactul cu potcovita divizorului.Daca (bliderul)este defect se poate repara ,anulind bliderul ,cu un altul extern deci se leaga un traf extern astfel: se leaga pipele FIT in paralel .se leaga firul de la G2 de la noul traf in locul unde era legat G2-iul de la traful defect la fel si firul de la focus si se mai leaga toti pinii de la noul traf laolalta si acestia se leaga la masa cu un fir. De acuma reglajele de focus si de G2 se vor face de la noul tarf.Firele de la G2 si focus care au ramas in aer de la traful de pe placa trebuiesc izolate bine