Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pilon eoliana

pusttiu

Recommended Posts

am cautat si m-am plicitisit de citit pagini peste pagini si aici pe forum si in alte parti...am cautat si pe youtube dar subtire la modele si realizare practica pilon eoliana.daca se poate pune si cine e amabil si are ceva documentatie am nevoie de un pilon pentru :- eoliana 1kw-diamentru pale 2,8m-greutare 50kg -sistem de transmitere a curentului de la generator din ala cu inelela 10m de orice casa sau ceva mai inalt de 2m. multumesc, revin cu poze cind vine.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• pusttiu

4

• rusman

2

• rinaldoparaipan

1

• puriu

1

Pilonul trebuie sa fie in primul rand cat mai inalt, mult peste inaltimea cladirilor si a arborilor din vecinatate. Trebuie sa fie metalic si legat la pamant. Se poate face din materiale recuperate: teava, grinda cu zabrele, etc. Ests importanta ancorarea buna si rezistenta atat la varf cat si la miloc in cel putin trei puncte aflate la distanta mai mare de pilon decat jumatatea inaltimii acestuia. Este foarte util ca pilonul sa fie articulat deasupra mijlocului, astfel incat generatorul si turbina sa poata fi coborate si urcate la nevoie.

Se poate sa iti fac o vizita sa vad si eu eoliana la sol, inainte de montaj? Am in plan sa cumpar si eu una la 48 de volti ca sa copleteze fotovoltaicul.

Nu am inteles ce inaltime vrei sa aiba stalpul.Daca e pana in 10, teva de 89mm cu 3-4mm in carne.Nu iti recomand sistemul de transmitere a curentului cu inele fiindca oxideaza, iarna ingheata, contact imperfect, etc.Coboara prin stalp cu trei fire din cablu litat gen MYY, posibilitatea ca sa se torsioneze e foarte mica.Sau poti pune jos, la baza stalpului o cupla+priza de 32A, pe care o scoti din cand in cand ca sa se dezrasuceasca cablul.

pilonul as vrea sa aiba 7-10m.sistemul cu inele asa este original pe eoliana, nu cred ca am cum sa il modific acum, garantie nu am la ea dar nu vreau inca sa o stric. -pilon as face cu priza de pamant, dar nu stiu inca. -cu 3 sau 4 picioare dar rabatabil. joi vine eoliana si am sa fac niste poze sa pun

ieri a ajuns eoliana si controlerul.cablul pare destulk de subtire dar nu l-am masurat, grosimea .revin cu poze pe bucati.....poate incep si fundatia sapt. viitoare

• 3 months later...

In general pentru pilonul eolianei se fac calcule structurale, cu programe dedicate pe computer.

Forta maxima a vantului, profilul palelor, elasticitatea lor si a structurii, frecvente de rezonanta, etc.

Dati o privire pe youtube sa vedeti ca se intampla neplaceri si la "case mari"....