Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare in paralel 2 punti redresoare

Recommended Posts

Buna as vrea sa stiu cum se leaga 2 punti redresoare in paralel , modelul puntei este GBPC5010 , si cum se masoare sa vad daca sunt bune sau defecte ?>Stima

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yonni

2

• BUGHIU

2

• zal

1

• puriu

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

....cum se masoara...??? Dar ...ce este de fapt o punte redresoare??!?! Sant patru diode....legate ca in schema :Deci masurati diodele interne!!! Cazul de fata GBPC5010,idem,masurati cele patru diode

post-23239-139829777805_thumb.jpg

post-23239-139829777805_thumb.jpg

Multummesc pt raspuns , sa rezolvat cu puntea acum am problema cu un releu oz-ss-124l care nu cupleaz , cum as putea sa fac un straf intre pini releului ?

Puntile redresoare se pot lega in paralel. Pentru a-si imparti curentul in mod egal trebuie sa aiba aceeasi temperatura, deci sa fie montate pe acelasi radiator. Daca sunt in aer una dintre ele se incalzeste si trage aproape tot curentul.

Una din condiţii e să aibă caracteristici identice sau foarte apropiate, pot diferi la tensiunea suportată, dar nu la curent, altfel cea mai slabă se defectează şi o trage şi pe cealaltă după ea dacă nu sînt protejate individual.

,,Multummesc pt raspuns , sa rezolvat cu puntea acum am problema cu un releu oz-ss-124l care nu cupleaz , cum as putea sa fac un straf intre pini releului ?"

Raspuns:Cu o bucata de sarma,cu varful unei surubelnite...metode sunt :rade: