Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator A 350


Guest Iulian9428

Recommended Posts

Guest Iulian9428

Am si eu o problema in cazul amplificatorului Romanesc A 350. Potentiometrii sunt toti la pamant, cei de BASS si INALTE nu merg deloc, cel de BALANS uneori la pornirea butonului DIF produce un barait in boxe si trebuie sa inchid sa deschid iar statia pana se aude muzica, cel de VOLUM uneori intrerupe unu din canale. Folosesc intrarea AUX ca se aude clar si tare in comparatie cu celelalte care au un raport de zgomot foarte mare, mai mentionez si faptul ca pe unu din canale se aude inalte si medii, iar pe celalalt joase care este problema? Cine ma poate ajuta, doresc ajutor unpic mai in detaliu. Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din acelasi motiv, trebuiesc inlocuiti sau reconditionati, uzura este un lucru normal la potentiometrii mai vechi, in cazul in care nu gasesti altii noi sau oricum in stare buna de acelasi tip eu as sugera reconditionarea, dar nu este de ajuns pur si simplu niste spray de contact dat pe el, acela doar trateaza temporar efectul, nu se elimina cauza-Uzura; eu de obicei le demontez complet pe toate si le curat cu grija componentele interne, banda rezistiva, clemele de contact, carbunii aceia ( daca sunt ) scosi si curatati, totul cu alcool sanitar sau acetona, marea problema este la benzile albe de la capat de cursa, la potentiometrii vechi acestea de obicei se sterg si asta rezulta intr-un contact imperfect la capete dar e un inconvenient care poate fi ignorat zic eu.

Link to comment
Guest Iulian9428

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Deci ideea e ca trebuie sa-i schimb...eu merg pe modalitatea cumpararii altor potentiometrii. Intrebare...cumva stiti ce model, sau cate picioruse are potentiometru? Si daca mai trebuie sa tin cont de ceva la potentiometre va rog frumos sa-mi spuneti! Multumesc anticipat !

Link to comment
Guest Iulian9428

Sa inteleg ca ma crezi mediocru in domeniu acesta...dar nu este asa...de ce mai este site-ul acesta...daca nu pentru ajutor...daca n-am stiut sa ma exprim pe deplin...nu inseamna ca nu stiu despre ce e vorba. Multumesc pentru nimic ! O seara placuta

Link to comment

La fel am procedat la vremea respectivă, doar că placa de tonuri stătea cam strîmbă, avînd alte dimensiuni puţometrii, noroc că balansul nu-l foloseam, iar volumul era ''fix'', schimbam din comutatoarele de putere. Azi se găsesc cei chinezeşti dubli, mult mai mici, dar şi cu axe de lungimi diferite, deci atenţie la comandare.

Link to comment

La unii chiar am intervenit chirurgical în interior şi le-am schimbat pastilele de grafit la cursoare cu unele luate din puţometri Preh nemţeşti, identici la construcţie. Grafitul românesc e prea dur şi zgîrie pelicula rezistivă, uneori se sparge, sau cade din gaura lui.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines