Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC 24V - 400V 10A


Guest dexterboot

Recommended Posts

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest dexterboot

Asa este... In schema tensiunea de alimentare este de 48V insa vorbim de transformatoare care pot fi bobinate si pentru 24V ...Despre randament nu stiu ce sa spun... - Am nevoie de un convertor DC DC din 24V in 400V 10A Stiu ca pe acest forum nu sunt doar amatori ca mine - am apelat la dumneavoastra domnilor tocmai in ideea de a ma ajuta sa creez un convertor DC DC cu specificatiile de mai sus si cat mai ieftin posibil pentru ca nu dispun de foarte multi bani pentru joaca :) Dispun de un banc de baterii de 24V 500A si de o sursa de incarcare de 80A deci nu cred ca ar fi probleme in legatura cu puterea absorbita.Va multumesc pentru toate sfaturile si ideile pe care mi le dati si respect toate mintile iscusite care ma ajuta chiar si cu critici in acest proiect.

Link to comment

Inainte de a alege drumul de parcurs trebuiesc completati parametrii de lucru ai convertorului, adica alimentarea deja ai specificat ca se va face din niste acumulatori, si este important de retinut asta, apoi mai trebuie specificata natura consumatorului sau consumatorilor, cum anume trebuie sa fie iesirea, stabilizata sau nu, tensiune continua sau alternativa, sinus poate, etc... doar cunoscand cat mai detaliat ce trebuie sa alimenteze sursa si in ce conditii, se pot face alegerile optime.PS: La tensiunea si puterea despre care vorbesti la iesire, ieftin nu prea intra in discutie cred eu, depinde de configuratie, insa oricum bugetul cred ca trebuie sa fie unul destul de generos.

Link to comment

Un invertor de 4KW cu alimentare la 24V face exact acest lucru ,ridica tensiunea de la 24V din baterii la 300VDC in prima faza dupa care este transformat in ac 230V 50Hz cu iesire sinusoidala pura sau modificata dupa caz. Trebuie utilizate si protectiile la varfuri de sarcina si scurtcircuit ca altfel la o mica greseala la acest amperaj mosfeturile explodeaza si se sudeaza de radiator nu doar iese fum.Nu am auzit sa existe un asemenea convertor DC-DC la asa putere 4kw dar se poate face.Cea mai buna varianta ar fi modificarea unui invertor dc/ac cu transformator toridal pe iesire unde trebuie modificat bobonajul. E mai buna varianta cu transformatoare de HF pe ferite unde sunt mai multe blocuri in paralel (8 transformatoare de 500w fiecare) eficienta este mai buna dar mai scump.Era bun un invertor UPS dar nu exista de 4KW cu 24V alimentare.Intreba cineva si nu ai raspuns tensiunea cum trebuie sa fie la iesire 400Vac sau dc (continuu +-) ?Frecventa?

Link to comment

Referitor la schema postată eu am mari rezerve că ar fi funcționat vreodată . Controlerul e desenat greșit, tranzistorii sunt prost dimensionați ( Uds = 80V la un push pull alimentat la 48V! ) , atacul pe porți este subdimensionat , etc. Nu scrie nicăieri pe schemă dar dacă are 400V/10A atunci da performanță să scoți 1000W dintr-un E42 !

Link to comment

Schema postata in primul mesaj este irelevanta, oricand se poate concepe alta noua de la capat, important este sa se cunoasca cat mai multe detalii despre cerinte, s-a specificat convertor DC-DC deci banuiesc ca iesirea trebuie sa fie in curent continuu ( ca doar asta presupune ) dar trebuie sa fim siguri ca asa si este, si mai trebuie stiuti si ceilalti parametrii specificati de mine anterior, deci inainte sa mai continui sportul national ( datul cu parerea ) astept detalii suplimentare, dupa care voi putea veni cu o sugestie proprie.

Link to comment

@marian Poate că ai dreptate în ceea ce privește irelevanța schemei dar eu am preferat să-i răspund omului la ce-a întrebat :

Credeti ca pot realiza asa ceva utilizand schema atasata aici si transformatoarele de inalta frecventa etd49 sau etd59 ?

După ce ( și dacă ) revine cu precizări , se mai poate discuta. Deși, după părerea mea, proiectarea la ”distanță” a unui convertor de 4000W este ”Mission: Impossible. ”
Link to comment

Pai eu m-am referit strict la mine in postarea anterioara, zau ca n-a avut nici o legatura cu ce ai zis tu @UDAR :da

 

Vad acelasi subiect si dincolo, si nici acolo nu a clarificat niste aspecte desi i-au fost cerute, ma intreb oare ce este atat de greu sa zici: ma, deci vreau o sursa care sa ii dau cutare alimentare si sa-mi dea cutare tensiune si curent pentru cutare consumator... cat de dificil poate fi?... :nas:

Link to comment

@marian Nu era nicio problemă chiar dacă te-ai fi referit. E un forum de discuții și păreri - probabil diferite. Eu însă - iertat fie-mi scepticismul - cred că subiectul s-a născut mort. Aș vrea să mă înșel.

Link to comment
Guest dexterboot

Am nevoie de aceasta sursa pentru alimentarea unui releu radio de putere made in URSS pe lampi care trebuie alimentat la 400V 8A + - 10V Acest releu este dotat acum cu o sursa clasica cu transformator de la 220V insa acolo unde urmeaza sa functioneze acest "absorbant" de curent nu am prize de 220V care sa-mi furnizeze puterea necesara - am un banc de baterii de 24V 500A .Acesta este motivul pentru care m-am gandit la convertor DC - DC :jytuiyu

Link to comment

Am înțeles acum specificațiile sursei. Mai trebuie să ne spui ce ajutor aștepți de la forum. Dacă vrei o schemă gata experimentată - mică șansă. Dacă vrei să fi ajutat cu proiectarea/ experimentarea uneia trebuie să spui ce cunoștințe și ce dotări ai . De asemenea ce buget ești pregătit să aloci - în cazul cel mai favorabil va fi peste 1000-2000 de lei ( dacă cumperi tot ).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines