miha_alex Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Salut, Mi-am cumparat o tableta Prestigio Multipad 7.0 Ultra + cu procesor A13 cortex A8 (un aspect important). Am vrut sa vad daca reusesc sa intsalez un linux pe ea. Nici nu ma asteptam sa fie asa de simplu. Baietii de la Olimex au niste placi de dezvoltare care, culmea au A13 Cortex A8 de la Allwinner care dupa cum vedeti seamana cu cel de pe tableta. Faza misto este ca nu stricati Android-ul de pe tableta intsland linux prin metoda asta, si puteti sa va intaorceti la Android-ul instalat cu un simplu reboot. Pasii - Imaginea o downlodati de aici (A13 Debian 4GB SD-card image release-8 with): https://www.olimex.com/wiki/A13-OLinuXino - O dezarhivati si o puneti pe un micro SD cu autorul Win32DiskImager.exe - Introduceti cardul in tableta si o restartati. Asta e tot. In cateva minute o sa vedeti mouse-ul pe ecran. Tableta respectiva vine cu un cablu OTG pentru a conecta device-uri externe(mouse, tastatura, stick). Eu am pus un mouse. Problema pe care am avut-o este ca imaginea asta este configurata sa ruleze pe un ecran de 1024x600 pe cand eu am 800x480. Pentru a schimba rezolutie trebuie sa rulati un script care se afla in /root. Vazand jumatate din ecran, este greu sa deschizi terminalul(nu vezi unde sa dai click). Pentru simplitate: - Click dreapta pe desktop si dati Create New> Folder - Dupa ce deschideti folderul dati pe Applications si dupa aceea pe Accessories. - Aici o sa vedeti LXTerminal. Il deschideti si tatstati: su - si dupa aceea: ./change_display_A13_OLinuXino.sh Aici configurati display-ul pentru rezolutia dorita(in cazul meu 800x480) si dati un restart. Dupa ce schimbati rezolutia puteti sa configurati wireless-ul (jos la ceas). Cu wireless configurat puteti a va conectati la tableta prin SSH(ex:putty) de la un alt calculator. Din pacate touch-ul n-a mers la mine. Sincer nici n-am stat sa vad ce trebuie facut pentru asta. Nici status-ul bateriei n-am vazut. In schimb datele despre baterie le-am gasit in: /sys/class/power_supply/battery/ Aici cu comanda cat puteti sa vedeti starea bateriei. De exemplu daca dati: cat /sys/class/power_supply/battery/capacity - puteti vedea cat la suta are bateria. cat /sys/class/power_supply/battery/status - puteti vedea daca se incarca sau se descarca. Intrebarea principala este la ce putem folosi astfel de tableta? Voi ce pareri aveti? Link to comment
Recommended Posts