Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor 6v-12v cc


Recommended Posts

Buna ziua!Vreau sa fac un convertor de la 6v la 12v cc cam de 3A. Am gasit aceasta schema care ar scoate 2A si poate fi crescut curentul de iesire prin cresterea C4, C5 and C7 la 2200uF (cel putin asa scrie).post-49333-139829775854_thumb.jpgProblema mea este ca cei doi tranzistori sunt cu germaniu si nu stiu cum si cu ce as putea sa-i inlocuiesc.Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat sau eventual cu o alta schema.Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Schema aia e mai degraba un experiment, nu vad cum ar putea mari tensiunea la nivelul scontat si in nici un caz nu poate asigura cei 2A asa cum este configurata. Ceea ce ai nevoie este un boost, un regulator in comutatie de tip step-up, se poate realiza pe baza mai multor integrate, UC384x, MC34063... etc.

Link to comment

Există mii de scheme consacrate și verificate , inclusiv cu mult blamatul , dar eficientul în scheme boost MC34063, care costă 1-2 lei. Nu știu de unde tendința asta după scheme ”exotice” , poate doar de dragul unui experiment. PS Fără să stau să analizez schema aia ( cu TDA 2003 ) îmi pare a conține și greșeli iar cea cu NE555 este de Casa pionierilor .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines