Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grup hidraulic cu motor de 3 kVA


Guest
 Share

Recommended Posts

Imi cer scuze utilizatorilor care au initiat si postat pe un topic cu aceasta tema. Incercand sa il mut la sectiunea Atelierul mecanic, am sters dintr-o regretabila eroare, intregul topic. Incerc sa refac o imagine a topicului sters, prin citate:

Salutare,

 

Trebuie sa pornesc un grup hidraulic ce are pe el o pompa de 3kW.

Trebuie pornire stea triunghi sau nu?

 

Multumesc.

 

Editare: nu am vazut motorul, nu stiu daca suporta pornire stea triunghi, dar din experienta dumneavoastra, motoarele de 3kW de pe grupurile hidraulice se pornesc direct?

3 kw nu este o problema pentru retea
deci pornire directa fara problmeme, iar disjunctorul cu In=P/(radical din 3 inmultit cu U)
scrie:

deci pornire directa fara problmeme, iar disjunctorul cu In=P/(radical din 3 inmultit cu U)

 

De obicei pun clestele de curent si dupa asta hotarasc cu curenti aleg la protectii si la sigurante.Am vazut motoare care aveau o putere pe eticheta si masurate in sarcina o alta putere consumata(acum asta depinde de incarcarea in sarcina),asa ca masor si dupa asta aleg aparatajul de protectie.

Eu vorbesc de motoare de pe grupuri hidraulice. Ma gandesc ca astea pleaca in sarcina si de aia imi puneam intrebarea daca la 3kW / 380V se obisnuieste sa se puna motoare stea triunghi. Iar daca pleaca in sarcina si ia un curent foarte mare la pornire iar circuitul de protectie e supradimensionat nu se arde motorul?
scrie: Eu vorbesc de motoare de pe grupuri hidraulice...

Motoarele sunt motoare. Teoria actionarilor electrice, specifica ca pornirea in trepte se utilizeaza pentru motoare de peste 10 kVA si chiar mai mari. De altfel, nici nu este obligatoriu ca un grup hidraulic sa porneasca in sarcina. In general este prevazuta aparatura hidraulica de comutare, care la pornire face legatura retur a circuitului hidraulic si nu cupleaza sarcina decat la comanda. Daca totusi, ai construit-o fara acest sistem de protectie, atunci exista supapa de siguranta pe retur, reglata la o presiune specifica, care usureaza pornirea. Eu inteleg, ca ai experimentat mai intai pornirea directa si nu functioneaza?! Sau cel putin asta ar fi logica existentei acestui topic.

Nu am experimentat pornirea directa. Nici nu am vazut grupul hidraulic.

Mi-a cerut cineva sa ii spun ce aparatura ii trebuie sa porneasca un motor de 3Kw de pe un grup hiraulic si ma intrebam ce fel de motor are pe grup si daca nu cumva la 3kW trebuie facuta pornire stea tringhi pentru ca nu striam cam de pe la cati kW trebuie pornire in stea triunghi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Primul atasament reprezinta o schema hidraulica pentru actionarea unei prese de indoit tabla. Cel de al doilea, ilustreaza legaturile la motorul pompei hidraulice. Nu rezulta din documentatie puterea motorului. El este in functie de tipul presei 40/63/100 tf. Am sa mai caut si precizez - desi cred ca este mai mare de 3 kVA.

Link to comment
Share on other sites

Aceea este schema electrica a masinilor de indoit tabla de 40, 63 si 100 tf. Nu are decat un set de contacte de pornire pe bornele in triunghi. In anii '80, se lucra pe tipuri de scheme. Probabil ca bornele stelei sunt disponibile pentru masini mai mari, de peste 100 tf. Aceasta schema este valabila pentru cele trei tipuri de masini precizate. In mod sigur masina de 100 tf, are un motor de antrenare a pompei, mai mare de 3 kVA.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines