Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

MANIPULATOR CU PIC


YO7DIG
 Share

Recommended Posts

Va salut cu respect domnior , am facut un decodor de telegrafie cu un pic si un manipulator cu pic, le-am combinat pe amindoua intr-o cutie si a iesit un manipulator electronic foarte bun, lucrez cu cel dupa Lix..A829 de cind a aparut schema lui , am facut zeci de dx-uri cu el dar am vut sa fac si unul cu afisare..merge foarte bine si la receptie si la emisie dar as vrea sa-i atasez si montajul care s-a facut pe la noi cu un pic12c509 montaj ce se poate cupla si la cheie de manipulare si la o claviatura de calculator ...as dori sa va rog daca are cineva softul de la acel manipulator , l-am cerut si la altii care l-au facut dar nu am primit nici un raspuns...multumesc ..cu stima 73 de YO7DIG .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Montajul pentru a utiliza o tastatura de calculator era realizat de K1EL, daca nu ma insel K14.Insa softul nu era disponibil, trebuia cumparat cipul cu soft inclus.Acum acest kit este deja demult retras de la vanzare si nu stiu daca se mai vand cipuri pentru el.Are la vanzare alt model mai avansat.A avut la liber K8, softul de la un morse keyer cu PIC12C509 insa doar pentru bug.Poti cauta pe pagina K1EL sau sa trimiti un e-mail, daca mai are cipuri disponibile la vanzare.

Link to comment
Share on other sites

Ai 2 posibilitati, cumperi kit sau doar integratul programat cu softul. Cum este disponibil la vanzare.Daca softul nu este postat public, sa-l poti da jos de pe pagina unde se prezinta montajul, atunci este proprietar, adica doar integratul programat cu soft si protejat la copiere disponibil la vanzare.Daca vrei sa construiesti integral montajul, atunci trebuie sa realizezi si programul care trebuie scris in microcontroler.Asa poti realiza o varianta personalizata si poti modifica softul pentru a adauga noi facilitati.

Link to comment
Share on other sites

Eu am intrebat daca cineva are softul... contra cost binenteles, un montaj pentru mine nu prezinta interes daca nu-l fac eu , am facut zeci de montaje cu microcontrolere , le-am inscris ..le-am pus la treaba dar la soft nu ma pricep...recunosc, nici nu mai cred ca o sa ma apuc sa invat programare acum la virsta mea ...amici care se laudau ca au experienta in asa ceva , m-au lamurit cind am fost la ei pentru o treaba simpla , o mica gresala sau o modificare , ma luau cu teoria , scoteau placi care nu stiu daca functionau, ulterior am aflat ca nu le mergea nimic din ce au facut.. , numai vorbarie... acum cind ii intreb evita subiectl...cea ce inseamna ca habar nu au..eu sint un om practic, daca stiu fac daca nu intreb ...asta e uite asta e atelierul meu... ...stima.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines