Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV ROYAL RC 4120 defect osd

tomozey

Recommended Posts

Am un tv royal sasiu recor rc 4021A .Defectul se manifesta prin aparitia osd-ului pe ecran doar cateva fractiuni de secunda dupa care dispare imediat.Am inlocuit mai multe dump-uri def. acelasi.Mentionez ca osd apare doar la schimbarea programelor, la functii, store si sunet nu apare.Butoanele functioneaza ,schimba canale, sonor etc dar pe intuneric.Rog cine a mai avut def. acesta sa-mi de-a un sfat.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tomozey

3

• dan cod

2

• iuliantv

1

Top Posters In This Topic

initial cond. de pe tranzistorul final linii de 470nfce pleaca pe deflexie h era lipitura rece ,imaginea fiind mai mica pe verticala.Dupa refacerea lipiturii (nu am inteles de ce )imaginea a revenit la normal.rastrul este normal cu defectul acesta

dumpuri? pentru acest chassis? memorie goala e deajuns,daca nu m-a insel acest chasiss are semireglabil langa procesor ce face osd,nu strica sa schimbati cei 2 condesatori din sursa,cel de 47mf punetil la 160v,schimbati si condesatorii din vertical laga tda3653,posibil defect si de txt,modul ce se poate anula,nu mai stiu exact ce pini trebuie uniti dupa scoaterea modului txt.success