Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood DVR-8100 - nivel volum blocat


sla
 Share

Recommended Posts

Am un home cinema Kenwood DVR-8100, pe care l-am primit defect, l-am reparat anul trecut ( avea probleme cu cuartul de la procesor si cu bobinele de la iesirea amplificatoarelor digitale de putere (audio). Nu am telecomanda, l-am folosit doar prin comenzile frontale, are buton de pornire on/off mecanic, opreste alimentarea de la retea, a functionat bine 5-6 luni. Il foloseam mai mult ca amplificator audio, pe intrarea digitala optica (SAT/Cable).Ieri, cind l-am pornit, volumul era mare, am incercat sa-l micsorez prin butonul de volum, dar imi indica o valoare fixa, 59 (eu il foloseam la 43-45) si nu se putea modifica in nici o directie. L-am oprit si l-am pornit din nou, dar volumul ramane fix- la 59 (butonul-encoderul nu poate fi defect, sesizeaza ca se doreste modificarea volumului, respectiv aparatul afiseaza "59").Am cautat pe net si am gasit pe un forum italian ca cineva a patit la fel, doar ca volumul s-a blocat la 37. S-a dus la magazin si s-a plans vanzatorului iar acesta i-a spus ca poate s-a intamplat din cauza becurilor economice si i-a recomandat sa lase aparatul oprit timp de o saptamana. Individul n-a mai zis daca a rezolvat problema sau nu, probabil ca nu.Eu ma gandesc ca problema este de soft, ca nu s-a stricat nimic fizic. Mi se pare ca in momentul in care am pornit aparatul butonam telecomanda de la televizor si, poate, codul trimis de telecomanda a fost interpretat in vreun fel de receptorul/procesorul aparatului si i-a blocat volumul. A mai intalnit cineva asemenea defect?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Problema cu cuartul era ca un pin al cuartului era rupt, l-am refacut, l-am fixat bine (mecanic) cu un adeziv. Cand avea probleme cu acesta nici nu pornea, nu afisa nimic, era complet mort (n-avea cum sa faca ceva fara ca procesorul sa functioneze, in lipsa cuartului). Acum funtioneaza, mai putin reglarea volumului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines