davidneacsu Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Salut pentru cunoscatori , puteti sa imi spuneti cati amperi si volti are un transformator de Grundig R3000 ( consumul de retea 250 w si daca va ajuta dimensiunile L=14cm, h=9cm, l=10cm ) Link to comment
zal Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Consumul din reţea nu are legătură cu ce poate debita trafo. De multe ori există consumatori suplimentari, în afara amplifului propriuzis (prizele ''switched'' din spate)...................Legat de acest trafo, tensiunile se găsesc în schema de pe net, curenţii se pot aproxima. Link to comment
davidneacsu Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Consumul din reţea nu are legătură cu ce poate debita trafo. De multe ori există consumatori suplimentari, în afara amplifului propriuzis (prizele ''switched'' din spate)...................Legat de acest trafo, tensiunile se găsesc în schema de pe net, curenţii se pot aproxima.Pentru tensiunile de 21V curentul nu scade sub 4Amperi , nu ? Link to comment
homer Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Pai dupa cum scrie pe schema, pentru 21V curentul maxim admis este 4-5A. Link to comment
zal Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Curenţii i-am trecut eu pe schemă, după destinaţia fiecărui secundar, pot fi chiar mai mici în realitate, mai precis s-ar putea aproxima după diametrul sîrmei şi al miezului trafo. Link to comment
davidneacsu Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Curenţii i-am trecut eu pe schemă, după destinaţia fiecărui secundar, pot fi chiar mai mici în realitate, mai precis s-ar putea aproxima după diametrul sîrmei şi al miezului trafo.aha ,am inteles , dar pentru tensiunea de 12.6V ce punte redresoare si ce filtraj ar trebui sa pun ? Link to comment
zal Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Nu am înţeles ce vrei de fapt. Ai doar trafo şi vrei să-l foloseşti la ceva, ai ampliful defect sau incomplet, are trafo defect şi-l înlocuieşti cu altul... etc ? Orice sfat decurge din detalii. Link to comment
davidneacsu Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Nu am înţeles ce vrei de fapt. Ai doar trafo şi vrei să-l foloseşti la ceva, ai ampliful defect sau incomplet, are trafo defect şi-l înlocuieşti cu altul... etc ? Orice sfat decurge din detalii.Vreau sa fac un amplificator cu doua kit-uri TDA7294 , Tensiunea de 2x21 Vac e pentru kit-uri ,iar tensiunea de 12,6 Vac e prentru un corector de ton ( la 12 Vcc curentul absorbit e 30mA ) , eu vreau sa stiu cu ce componente sa fac puntea redresoare pentru tensiunea de 12,6 Vac . Link to comment
zal Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Cele mai mici punţi din comerţ sînt de 1A şi minim 50Vca, deci nu contează modelul ptr a redresa 12V şi ceva alternativ. Link to comment
robert1000 Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Puntea e bine sa fie mai maricica ca si amperaj, mai ales ca-s de slaba calitate cele din comert si nu e ok sa mergi la limita. O punte de 6A costa 2 lei. In ceea ce priveste 12VAC, dupa redresare si filtrare, tensiunea va creste, in functie de filtrarea aleasa. De la 12v se poate face 13-14-15vdc.Cu ce IC e facut corectorul de ton? Asigura-te ca voltajul maxim suportat de IC depaseste 15v (tda2005, 2009, 2030, etc)Un multimetru ti-ar fi de ajutor. Link to comment
davidneacsu Posted March 15, 2014 Author Share Posted March 15, 2014 Puntea e bine sa fie mai maricica ca si amperaj, mai ales ca-s de slaba calitate cele din comert si nu e ok sa mergi la limita. O punte de 6A costa 2 lei. In ceea ce priveste 12VAC, dupa redresare si filtrare, tensiunea va creste, in functie de filtrarea aleasa. De la 12v se poate face 13-14-15vdc.Cu ce IC e facut corectorul de ton? Asigura-te ca voltajul maxim suportat de IC depaseste 15v (tda2005, 2009, 2030, etc)Un multimetru ti-ar fi de ajutor. corectorul e facut cu TDA1524A produs de philips . Link to comment
zal Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Prin redresare dublăalternanţă cum e cazul punţii şi filtrare tensiunea alternativă ''creşte'' cu radical din 2 (x1,41), în gol. Mai trebuie scăzute căderile pe diode, uzual 0,6...1V în funcţie de curent, dar ăsta e un aspect secundar. Principalul e că vei obţine o tensiune destul de mică ca s-o stabilizezi eficient la +12V, că aia bănuiesc a fi tensiunea montajului. Mai bine redresezi din secundarul de putere cu două diode şi un cond, apoi stabilizezi cu LM317 sau alt integrat. Link to comment
davidneacsu Posted March 15, 2014 Author Share Posted March 15, 2014 Prin redresare dublăalternanţă cum e cazul punţii şi filtrare tensiunea alternativă ''creşte'' cu radical din 2 (x1,41), în gol. Mai trebuie scăzute căderile pe diode, uzual 0,6...1V în funcţie de curent, dar ăsta e un aspect secundar. Principalul e că vei obţine o tensiune destul de mică ca s-o stabilizezi eficient la +12V, că aia bănuiesc a fi tensiunea montajului. Mai bine redresezi din secundarul de putere cu două diode şi un cond, apoi stabilizezi cu LM317 sau alt integrat.mi s-a mai sugerat sa folosesc un integrat la redresare dar e complicat , eu vreau sa fie cat mai simplu si de lunga durata . Link to comment
zal Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Exact durata nu va fi lungă, cînd vei auzi brumul iute vei băga stabilizatoare în surse. Ascultă sfaturile, nu sînt degeaba. Link to comment
robert1000 Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Adevarat graiti domnule Zal, si amplifurile mele de amator alimentate la sursa nestabilizata fac la fel. Link to comment
Recommended Posts