Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

RGB to avi


Guest marius-gala

Recommended Posts

Guest marius-gala

Buna seara tuturor. Am si eu o problema cu semnalul video rgb ce iese dintr-o jungla a unui sasiu tv si vreau sa-l folosesc la un LCD care primește semnal avi sau S-avi,poate ca unii ar spune de ce nu iau semnalul dorit din euroscart,problema este ca acolo nu-mi Afișează OSD-ul si astfel nu pot vedea meniul. Acum ceva ani prin 2000 când cinescopul era ceva normal si tuburile erau destul de scumpe se făceau montaje cu trecere de la RGB la VGA,AVi,S-AVI etc.treaba este ca am căutat schema pe acasă si pe la prieteni si parca le-a mâncat pământul, rog din suflet dacă poate cineva sa m-a ajute.multumesc anticipat si scuze de pologhie dar am ținut sa explic totul pt a fi înțeles ce doresc.

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest marius-gala

Iar pt domnu radu cred ca mu m-am făcut înțeles,știu ce semnal iese din integrat si nu am cele necesare.pe mine m-a doare OSD-ul si numai acolo cred ca i-l am atasat,in fine poate ca cineva intelege ce vreau sa fac.

Link to comment

...marius...hai sa discutam la obiect...pune schema tv_ului si a LCD_ului sau macar zii ce sasie ai...altfel vorbim doar ca sa ne aflam in treaba..

Link to comment
Guest marius-gala

Salutare,sincer nu mai știu ce sasiu este exact dar mâine când aj la munca m-a uit iar lcd-ul este un mini dvd Grunding cu AV in/out si asta recuperat de la aruncate iar eu vr sa le pun intr-o carcasa solida cu destinația tv portabil pt verificat semnalul tv a unei rețele de televiziune cu circuit închis,am văzut la rds&rcs ce ne trebuie la servici dar sare de 2000€ si statul nu da banii astia.La ora actuala băieții de la tehnic se chinuiesc cu un tv de 37 carat de colo colo si am zis săi ajut cumva cu toate ca de câte ori ii vad m-a amuz cum cara tv-ul ăla.E...asta vreau eu sa fac de fapt

Link to comment
Guest marius-gala

Era sa uit am vb cu un coleg ce le are cu electronica si mi-a zis ca pot face Combinația dar nu mai știe cum se face si mi-a zis de un modul de la telecolor care ar putea sa m- ajute,bine....este vb de schema ca modulul in sine nici vorba.

Link to comment

Din cate am inteles tu vrei sa iei semnalele de pe iesirea rgb ce veneau pe finali de pe cinescop (asta ca sa ai osd) si sa le bagi intr-un convertor sa scoti videocomplex.Pe langa rgb o sa ai nevoie si de sync.@stefank tia dat cea mai ieftina si usoara solutie ce vrei tu nu o sa mearga sau se poate face dar cu costuri foarte mari.Asa cumperi o cutie care are direct selectorul in ea si iti scoate av iar in plus ai direct osd de la cutie.cu cutia iesi cu pret cuprins intre 50 ron sh si in jur de 200 noua iar cu convertorul ajungi si pe la 4-500 ron.

Link to comment
Guest marius-gala

Multam tare mult de ajutor ca de-asta suntem aici si nu am zis de prost sau altceva mai ales ca am vizitat acest forum fără a-mi face vreun cont si multe idei,păreri mi-au fost de ajutor,doar ca mi sa părut cam tare propoziția de acum câteva zile.Si mie mi sa întâmplat sa mi se ridice o problema si sa pun la îndoiala competentele persoanei respective la îndoiala,in fine trecem peste si ați înțeles exact ce vreau sa fac numai eu vreau sa fac "convertirea"asta cu ce am prin sertar.Nu contest recomandarea si fiecare idee este bine venită pt mine si poate si pt alții.

Link to comment
Guest marius-gala

Știu ca mai am pe la munca un sasiu de nordmende pt tub de 110' planar cu pip activ pe 4 generație 90' cu multe iesiri si sunt tare curios dacă m-a ajuta sa duc improvizația la bun sfârșit.intradevar este puțin cam voluminos sasiul(modul N-S,E-V,matrice imensa,sunet asemenea si modulul pip generos dar unele nu-mi vor mai fi de folos dacă mere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines