Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
zott

ACER M5640 DESKTOP , PLACA BAZA MCP73

Recommended Posts

Buna ziua , an un desktop Acer M5640 cu placa baza MCP73(socket 775 M/B) cu BIOS RO1-A1 din 17 - 12 - 2007 de la American Megatrends Inc. ! Pana aici totul bine insa acum mi-am cumparat si montat o placa video separata (pana acum aveam vodeo ''onboard'' ) placa care a mers bine de cateva ori iar acum nu mai vrea sa-mi aprinda ecranul ! Din cate stiu trebuie facuta o setare din BIOS spre a trece de pe video onboard pe video PCI de pe placa , dar orcat m-am straduit nu am gasit setarea respectiva . Apoi un amic mi-a zis sa pun un BIOS nou . Am urmarit atent cateva videotutoriale in legatura cu aceasta operatiune ( cum se face , de unde iau BIOS varianta mai noua etc, ) insa iarasi nu gasesc in setarile BIOS-ului acea optiune de QFLASH de unde pot flash-ui BIOSUL. Apoi am incercat cu AFUWIN , am gasit o varianta de BIOS RO1-B4 de la Acer insa nici cu ala nu vrea sa mearga . Cam astea ar fi ''nepricepirele '' mele . Daca cineva binevoieste sa ma ajute sa pricep si eu pe unde sunt setarile amintite in BIOS , sau cu alte sfaturi si lamuriri , as fi recunoscator ! va multumesc ! Motherboard Manufacturer ACER Model MCP73 (SOCKET775 M/B) Version R01-A1 Chipset Vendor NVIDIA Chipset Model GeForce 7100 Chipset Revision A2 Southbridge Vendor NVIDIA Southbridge Model nForce 630i Southbridge Revision A2 System Temperature 59 °C BIOS Brand American Megatrends Inc. Version R01-A1 Date 07.12.2007 Voltage CPU CORE 1,360 V MEMORY CONTROLLER 1,200 V +3.3V 2,992 V +5V 5,053 V +12V 11,968 V +5V HIGH THRESHOLD 5,564 V CMOS BATTERY 3,168 V PCI Data Slot AGP 4X Slot Type AGP 4X Slot Usage In Use Bus Width 32 bit Slot Designation AGP Characteristics 3.3V, Shared, PME Slot Number 0 Slot PCI Slot Type PCI Slot Usage Available Bus Width 32 bit Slot Designation PCI1 Characteristics 3.3V, Shared, PME Slot Number 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

exista mai multe posibilitati acolo, normal ar fi sa comute automat pe cea externa, trebuie verificata si placa video pe alt calculator si bateria biosului sa nu fie consumata.Poti da reset la bios ca sa fi sigur ca placa video o sa fie selectata automat..!Din moment ce ti-a mers prima data biosul nu are nici o problema, daca nu stapanesti foarte bine pc-ul eu zic sa nu faci nici un upgrade la bios, este periculos daca biosul nu este 100% cel care trebuie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

exista mai multe posibilitati acolo, normal ar fi sa comute automat pe cea externa, trebuie verificata si placa video pe alt calculator si bateria biosului sa nu fie consumata.Poti da reset la bios ca sa fi sigur ca placa video o sa fie selectata automat..!

Pai eu ce ziceam ? Nu vad acele posibilitati , sau poate nu stiu unde sunt ! Am mai avut diverse placi si aveau optiune de comutare intre onboard si slotul unde era placa video (PCI , AGP etc ) Aici insa nu gasesc nimic . ma gandesc ca poate e de la BIOS fiind o versiune veche . Cat despre reset , nu m-am gandit ....... o sa fac si asta sa vad ce si cum . Multumesc frumos !

Share this post


Link to post
Share on other sites

acea setare te intreba care din sloturi ai vrea sa fie folosit mai intai...biosul comutand automat daca nu vede monitor in mufa placi video...dar nu musai sa aibe acea setare...Scrisul de inceput apare?...daca da ...exista conflict intre driverul placi video on board si cea pe care ai pus-o ulterior...cu o simpla reinstalare de windows rezolvi sau cu dezinstalarea primului driver...!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

acea setare te intreba care din sloturi ai vrea sa fie folosit mai intai...biosul comutand automat daca nu vede monitor in mufa placi video...dar nu musai sa aibe acea setare...

Pai eu asta ma chinui sa spun ............nu exista in BIOS nici o setare cu care sa pot comuta de pe onboard pe placa video (PCI , AGP) .....de aia am venit sa intreb : poate cineva de pe aici a mai avut bios de la american megatrend inc. versiunea amintita si stie vre-o ''ghidusie'' ceva .........ei am luat biosul la citit fir cu fir si nimic care sa-mi arate asa ceva , sau macar sa-mi dea de banuit !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-am zis deja ...daca in windows face aceasta problema cel mai simplu este reinstalare, sau dezinstalarea primului driver..Deci cu placa video cea noua, daca apare mesajele de inceput(scrisul sau logo-ul placi) dar nu se vede nimic cand da sa intre in windows, ar trebui reinstalat, daca nu apare nimic pe monitor atunci e alta problema..de fapt pot fi mai multe:placa video defectabaterie bios consumataplaca video nu face foarte bine contact in slot-ul pci expres....Indiferent ce setari ai in bios scrisul de inceput(mesajele placi de baza) trebuie sa apara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-am zis deja ...daca in windows face aceasta problema cel mai simplu este reinstalare, sau dezinstalarea primului driver..Deci cu placa video cea noua, daca apare mesajele de inceput(scrisul sau logo-ul placi) dar nu se vede nimic cand da sa intre in windows, ar trebui reinstalat, daca nu apare nimic pe monitor atunci e alta problema..de fapt pot fi mai multe:placa video defectabaterie bios consumataplaca video nu face foarte bine contact in slot-ul pci expres....Indiferent ce setari ai in bios scrisul de inceput(mesajele placi de baza) trebuie sa apara...

1 - placa video e buna , verificata pe alt PC 2 - am dezinstalat Nvidia pentru onboard (7100) 3 - placa noua cand o vede ( deci imi da capacitatea pe ecran ) si merge PC-ul ......iar daca il inchid sau dau restart monitorul imi ramane in stand-by , ecran negru si atat . 4 masurat bateria bios 3, 2 v 5 curatat slotul cu sparay contact cat si conectorii placii video Alta e buba , nu stiu exact unde ar putea fi . Inainte de a pune intrebarea m-am documentat si eu despre placi video si bios pe net , am citit cam tot ce am gasit dar nu am gasit raspunsuri la problema mea , de aia am venit sa intreb si aici ! Stima !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-am zis deja ...daca in windows face aceasta problema cel mai simplu este reinstalare, sau dezinstalarea primului driver..Deci cu placa video cea noua, daca apare mesajele de inceput(scrisul sau logo-ul placi) dar nu se vede nimic cand da sa intre in windows, ar trebui reinstalat, daca nu apare nimic pe monitor atunci e alta problema..de fapt pot fi mai multe:placa video defectabaterie bios consumataplaca video nu face foarte bine contact in slot-ul pci expres....Indiferent ce setari ai in bios scrisul de inceput(mesajele placi de baza) trebuie sa apara...

1 - placa video e buna , verificata pe alt PC 2 - am dezinstalat Nvidia pentru onboard (7100) 3 - placa noua cand o vede ( deci imi da capacitatea pe ecran ) si merge PC-ul ......iar daca il inchid sau dau restart monitorul imi ramane in stand-by , ecran negru si atat . 4 masurat bateria bios 3, 2 v 5 curatat slotul cu sparay contact cat si conectorii placii video Alta e buba , nu stiu exact unde ar putea fi . Inainte de a pune intrebarea m-am documentat si eu despre placi video si bios pe net , am citit cam tot ce am gasit dar nu am gasit raspunsuri la problema mea , de aia am venit sa intreb si aici ! Stima !
am inacrcat si setarile ''default'' F9 si failsafe .......degeaba .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gandesc ca poate fi rezolutia prea mare data si nu o poate suporta monitorul....incearca si asta si da rezolutia mai mica...dat fiind faptul ca a mers la inceput...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gandesc ca poate fi rezolutia prea mare data si nu o poate suporta monitorul....incearca si asta si da rezolutia mai mica...dat fiind faptul ca a mers la inceput...!

1440 / 900 recomandata . placa video suporta aceasta rezolutie . orcum trebuie sa ma pun serios cu burta pe carte ...........trebuie sa-i dau de cap cumva !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Placa video suporta, dar era vb despre monitor, acesta s-ar putea sa nu suporte...!Oricum ..ca sa poti da rezolutie mai mica ti-ar trebui alt monitor mai performant...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.