Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector ton Rod Elliott project 97


Recommended Posts

Acum ceva timp m-am apucat de facut un amplificator pe care din motive de lipsa de timp nu l-am mai terminat.M-am apucat sa-l termin si am facut si un corector de ton pentru acesta dupa o schema gasita pe acest site.Mi s-a reprosat ca sunt cam insistent cu intrebarile dar asta pentru ca nu ma lamurea nimeni si chiar mi-au fost inchise topicurile .Pe acesta l-am deschis pentru a demonstra ca nu stiu doar sa pun intrebari...ci mai duc si la bun sfarsit cate ceva.Amplificatorul functioneaza,versiunea de cablaj fiind testata mai demult pentru un prieten.Mie mi-a placut cum suna.Corectorul de ton inca nu l-am alimentat deoarece nu am avut conzii de 2,2u nepolarizati.Astept pareri!

post-74143-139829772529_thumb.jpg

post-74143-139829772536_thumb.jpg

post-74143-139829772542_thumb.jpg

post-74143-139829772548_thumb.jpg

post-74143-139829772555_thumb.gif

Link to comment

Nu mi-a plăcut schema nici cînd am văzut-o prima dată prin anii 80 în Tehnium. Dar asta e o părere personală. Dacă vrei ca diful să nu danseze înainte şi înapoi prea mult pînă se stabilizează regimul de funcţionare al amplifului, micşorează C5 la vreo 47uF şi pune-l la 100V şi sortat ptr pierderi cît mai mici. C7,8 sînt exagerat de mari, 100...220pF/250V ceramici erau suficienţi ca să nu înfunde răspunsul la înalte, sper că şi C3,6 i-ai pus tot ceramici la 250V. R9,10,11,20 la minim 1W real, T4 merita unul mai puternic, măcar un BD237 pe un radiator mic. La P1 fă ştrap între cursor şi capătul dinspre R7, aşa nu se ard finalii dacă semireglabilul e defect şi T3 superdiodă era bun un KSE340, fiind izolat se poate prinde pe radator mai bine ca BC-ul. Şi limitatorul e dimensionat aiurea, dar măcar D2,3 schimbă-le cu 1N4003...4007 ca să nu le înlocuieşti prea des.

Link to comment
  • 1 month later...

Salut, poti sa mai pui inca o data cablajul in eagle ?

As fi incercat eu sa te ajut cu un PDF al cablajului desenat de mine, dar se pare ca deja am depasit limita de upload si nu pot atasa direct pe forum.

 

Cam asa arata cablajul corectorului desenat de mine:

 

Posted Image

Link to comment

Fa o arhiva si apoi incarc-o pe google drive sau dropbox apoi pui link aici

Recunosc ca ma bate si pe mine gandul sa incerc varianta asta a lui Rod Elliott, am niste operationale luate de pe la Texas Instruments si le-as pune la treaba

Edited by maxente
Link to comment

Salutare colegi, ma puteti ajuta si pe mine cu schema corectorului, sau mai bine zis fisierul pentru eagle? Cand am achizitionat condensatorii pentru corector am facut o greseala  si i-am luat la tensiuni de functionare mai mari, rezultand dimensiuni fizice mai mari. Nu pot folosi schemele de cablaj prezentate de voi din cauza conzilor care sunt mai mari si care nu au loc pe placuta. Mi-ar fi mai usor sa modific in eagle dimensiunea conzilor decat sa fac tot circuitul de la 0.

Link to comment
  • 1 month later...

O intrebare pentru domnul Geomar, ai realizat si fizic corectorul sau doar desenat? Intreb asta pentru ca este o rezistenta cu un pin in aer( asta nu ar fi o problema mare), iar potentiometrii de la bas si inalte functioneaza pe dos. In sensul ca spre dreapta atenueaza si spre stanga mareste, cel de volum si de balans functioneaza corespunzator. Cel putin asa functioneaza la mine. Iar valorile rezistentelor nu mai sunt aceleasi ca pe saitul domnului Rod Eliot, ai vrut sa modifici parametrii corectorului prin asta? Cu valorile componentelor din pdf baga bas cu gramada si mai putin inalte. Urmeaza sa incerc si cu valorile din schema originala. 

Sanatate!

Link to comment

NU am realizat (inca) fizic corectorul, doar am proiectat/desenat cablajul pentru el, am in plan realizarea lui pentru un amplif cu doua kituri (100W) de la colegul @sorteh

Versiunea de pe forum are cateva greseli (aceea rezistenta cu un pin in aer, etc), greseli observate si remediate cu ajutotul userului @babic2005, caruia iam dat varianta modificata/retusata spre realizare.

Valorile pieselor ... am modificat cateva valori la specificatiile/indicatiile userilor care au realizat acest corector.

 

 

P.S.

FARA domnul GeoMar, doar simplu GeoMar.

Edited by GeoMar
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines