emy_dx Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Buan ziua. Am acest alimentator de Toshiba de 15v si 4A,pe care vreau sa-l modific la 12v.Poate este cineva mai experimentat sa ma lamureasca si pe mine ce ar trebui modificat.O sa atasez 2 poze fata/spate a pcb-ului. In primar este construit cu IC DAP8A si secundar cu IC DAS001. Link to comment
Radiotelegrafist Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 daca il modifici pentru 12v sigur nu vei mai avea 4amperi,si eu folosesc unul de 14,4volti tot la 4amperi si merge excelent,eu zic sa il lasi asa nu se va intimpla nimic(amperajul este mai important) Link to comment
UDAR Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 http://piccy.info/view3/2205788/279a0b2 ... 7a78/orig/ Poate te ajută schema asta deși nu e chiar a ta. În principiu ar trebui să micșorezi puțin R136 . LE Nu cred că va fi afectat curentul. Link to comment
emy_dx Posted March 10, 2014 Author Share Posted March 10, 2014 Am reusit sa termin modificarea,si anume:am marit rezistenta R59(5K) cu 2 rezistente inseriate 4K7 si 2K2 (6K9),acum am tensiunea de 12v.Va multumesc,o zi buna tuturor. Link to comment
Dr.L Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 daca il modifici pentru 12v sigur nu vei mai avea 4amperi,si eu folosesc unul de 14,4volti tot la 4amperi si merge excelent,eu zic sa il lasi asa nu se va intimpla nimic(amperajul este mai important)O informatie cel putin indoielnica:Curentul trebuie scazut cand crest tensiunea de iesire. Daca tensiunea de iesire scade, atunci curentul nu are nici un motiv sa scada si el!Foarte multi consumatori de 12V se defecteaza (in cel mai rau caz, doar le scade drastic viata!), daca sunt alimentati la 14,4V!Asa ca nu mai da sfaturi d-astea absolute...@emy_dx -felicitari! Link to comment
Recommended Posts