Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
flaviuszardo

Inlocuire cu bec cu halogen cu led in lanterna

Recommended Posts

am 2 seturi de faruri cu acumulator-ul defect...sigma sport modelul mirage,si as vrea sa le pun cate un led care sa consume mai putin,pentru ca ele au un fel de halogen si consuma multeu as vrea sa i pun Cree LED XM-L 2 U2, Alb, 1198 lm, 9.9W sau Triplu CREE LED XP-G Placuta Stea Alb 1480lm 16.2Wvoi cei care ati mai facut sau faceti asa ceva,ce ma sfatuiti?pentru ca as vrea sa am o lumina puternicaacumulatori originali au 6volti si 3,2AH pe care vreau sa le schimb cu unele de 6volti si 10-12AH(in functie de care imi incape in cutia originala)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E posibil dar nu si usor... Trebuie sa ai in vedere ca ledurile necesita o racire adecvata, care inseamna un radiator destul de voluminos, greu de bagat in spatele oglinzii acelui far.Unde mai pui si ca farul a fost conceput pentru becuri cu dispersie omnidirectionala a luminii, ledurile au unghiuri relativ mici si nu vei mai focaliza lumina cum trebuie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mersi pentru sfat validae,pai pe situl care are ledurile astea au si oglinzile originale pentru eleiar cu racirea,mam gandit la un patrat de cupru sau aluminiu de 4 pe 4 cm,si o grosime de vreo 2 cm,cam atat e maxim cat imi incape in far

Share this post


Link to post
Share on other sites

E total insuficient acel radiator de cupru, mai degraba sa incerci scoaterea caldurii din far cu un schimbator de caldura de la procesoare recuperat din laptopuri completat cu un mic cooler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt lampi H4 pentru logan cu LED:A5JldoRfkhc Nu mai descurajati omul .Poate copia de ici , de colo .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai cine-l descurajeaza ? Eu doar i-am explicat ca trebuie o racire ca lumea, si in exemplul de pe YouTube se vede ca am avut dreptate, eu nici nu mai vazusem un bec din ala si i-am recomandat sa raceasca ledurile cu un cooler si un sistem de racire eficient.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau sa fiu rautacios, dar daca schimbi acumulatorul, becul si oglinzile, poate gasesti si radiatoare gata facute pentru puterea ledului la care o sa te hotarasti... Ceva de genul asta http://www.ebay.com/bhp/10w-led-heatsink

Nu uita ca-ti mai trebuie si o sursa de curent constant pentru led.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subscriu la ce zice Ticu. De multe ori pentru ca aveam un fix cu carcasa, incercam sa gasesc componente "fit to" care erau mai greu de procurat sau costau mai mult de aiurea, solutia fiind alta carcasa. Sau, in cazul de fata, un proiector mai mare. As folosi o carcasa conica din Al bine finisat care sa fie racirea. Chiar si cu heatpipe, undeva tot trebuie sa ai contact/transfer cu aerul, deci gauri sau ventilator pe exterior si apar probleme de estetica, design...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.