Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator 12-14v/6v


Recommended Posts

Salut!Vreau sa alimentez la masina o lampa de emergenta care avea acumulator la 6v, in locu acumulatorului vreau sa-i dau 6v dintr-un stabilizator 7806, am facut stabilizatorul cu 7806 dar problema este ca trebuie sa trag un curent mai mare decat poate da el, daca pun 2 bucati 7806 in paralel e ok?????

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mult mai simplu (şi firesc) ar fi să utilizaţi un tranzistorde putere extern circuitului stabilizator. Pe forum găsiţifoarte multe asemenea aplicaţii.Iar cel mai simplu (şi indicat) ar fi să înlocuiţi becul originalde 6 V (nu aţi precizat puterea sa, un aspect esenţial încazul oricărui regulator serie) cu unul de 12 V (de aceeaşiputere), dacă acest lucru este posibil.

Link to comment

Poti pune si doua stabilizatoare de 6V in paralel ca sa nu te mai complici, dar monteaza-le pe un radiator destul de mare si pune-le condensatori pe intrare conform datasheet-ului impotriva autooscilatiei. Chiar daca nu sunt perfect echilibrate si unul va disipa mai mult, fac fata. Am folosit montarea in paralel a stabilizatoarelor la un sistem de supraveghere dintr-o banca si acolo merge continuu de multi ani.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines