Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator 12-14v/6v


manely

Postări Recomandate

Salut!Vreau sa alimentez la masina o lampa de emergenta care avea acumulator la 6v, in locu acumulatorului vreau sa-i dau 6v dintr-un stabilizator 7806, am facut stabilizatorul cu 7806 dar problema este ca trebuie sa trag un curent mai mare decat poate da el, daca pun 2 bucati 7806 in paralel e ok?????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Mult mai simplu (şi firesc) ar fi să utilizaţi un tranzistorde putere extern circuitului stabilizator. Pe forum găsiţifoarte multe asemenea aplicaţii.Iar cel mai simplu (şi indicat) ar fi să înlocuiţi becul originalde 6 V (nu aţi precizat puterea sa, un aspect esenţial încazul oricărui regulator serie) cu unul de 12 V (de aceeaşiputere), dacă acest lucru este posibil.

Link spre comentariu

Poti pune si doua stabilizatoare de 6V in paralel ca sa nu te mai complici, dar monteaza-le pe un radiator destul de mare si pune-le condensatori pe intrare conform datasheet-ului impotriva autooscilatiei. Chiar daca nu sunt perfect echilibrate si unul va disipa mai mult, fac fata. Am folosit montarea in paralel a stabilizatoarelor la un sistem de supraveghere dintr-o banca si acolo merge continuu de multi ani.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări