Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot conecta doua aparate simultan pe aceeasi iesire...?


Guest alinlupulescu

Recommended Posts

Guest alinlupulescu

Salutare,Acelasi perfect amator are o alta curiozitzte:- Ce se intampla daca la o iesire de linie a unui aparat se conecteaza alte doua aparate simultan? Sunt aparate care au iesirea pe 2 tipuri de mufe (RCA si DIN de ex.) fara ca acestea sa fie paralele. Probabil acelasi lucru se intampla cand folosim un cablu "Y" daca nu ma insel... Se modifica impedanta la iesire? Se degradeaza calitatea sunetului? Se poate defecta vreunul din aparatele interconectate in acest fel?Va multumesc anticipat pentru rabdare.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Fi mai explicit despre ce scule este vorba si ce vrei mai exact sa faci.Totul depinde de impedanta de iesire a sursei.Cu cit este mai mica, cu atit mai bine.

Link to comment

Singurele aparate care aveau mufe DIN şi RCA erau casetofoanele şi magnetofoanele deck, cum pe mufa DIN era montat un divizor, chiar dacă cuplai două amplifuri pe ambele tipuri de mufe se influenţau extrem de puţin la impedanţa ''văzută'' de ieşirea deck-ului.

Link to comment
Guest alinlupulescu

Fi mai explicit despre ce scule este vorba si ce vrei mai exact sa faci.Totul depinde de impedanta de iesire a sursei.Cu cit este mai mica, cu atit mai bine.

Am un preamplificator cu o singura iesire dar doua tipuri de mufe si vreau sa duc semnalul la un amplificator final si un subwoofer activ in acelasi timp. In manual se precizeaza ca nu se defecteaza nimic dar nu e indicata utilizarea simultana deoarece se poate deteriora calitatea sunetului.Iesirea pre-ului spune asa:Frequency Response 10Hz to 20kHz +0.1dB/-0.5dBTHD <0.002%Analogue Outputs 2 (RCA and DIN) Variable Pre-amp Output Line Output Fixed: 2.1V RMSHeadphone Outputs 1⁄4 inch (6.35mm) TRS SocketOutput Impedance <10ΩIntrarea finalului spune asa:Input Impedance 18kΩAnalogue Inputs 1 x 4-pin DIN, 1 x RCA pairSubwooferul inca nu exista insa aici poate aparea alta problema: e posibil sa-mi placa unul profesional de studio si astea de obicei au doar intrari balansate (XLR sau TRS) si iar nu stiu ce se intampla...
Link to comment

Iesirea pre-ului spune asa:Output Impedance <10ΩIntrarea finalului spune asa:Input Impedance 18kΩ

Din punct de vedere al adaptarii/neadaptarii de impedanta, la iesirea aia poti conecta linistit 100 (!!!) de amplificatoare cu caracteristica aia de intrare.
Link to comment
Guest alinlupulescu

Pai tocmai ca brand-ul e cunoscut pentru descrieri tehnice minimale sau chiar incomplete. Fara a-i intrece pe cei de la BOSE desigur... :)Oare as putea masura ceva cu un multimetru? Care ar trebui sa fie valorile de matching perfect intre intrari si iesiri (ohmi, volti, db, etc.)?

Link to comment
Guest alinlupulescu

"Oare as putea masura ceva cu un multimetru? Care ar trebui sa fie valorile de matching perfect intre intrari si iesiri (ohmi, volti, db, etc.)?"Astea erau intrebari generale nu cu privire la fix ce am eu... Din motive strict subiective n-as vrea sa divulg identitatea acestora.. In orice caz, nu cred ca are nici o relevanta brand-ul sau modelul in aceasta speta. Cu siguranta nu exista scheme pe net pentru asa ceva.... Multumesc oricum!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines