Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incalzire pardoseala cu freon


Recommended Posts

Buna ziua, Am pus aceasta intrebare in speranta ca a fost cineva care a mai gandit ca mine .Concret, in sapa se introduce in loc de teava de incalzire clasica o conducta de cupru.Se ia una bucata aer conditionat din comert, se extirpa radiatorul din unitatea interioara iar in locul acestuia se conecteaza conducta din pardoseala. Va functiona???

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Apar 2 probleme.1. Conductele de AC au diametre de 1/4, 5/8 , 3/8" , ca urmare au suprafata de contact prea mica cu pardoseala2. Traseul este mult prea lung si scade COP-ul In plus, daca luam in calcul si faptul ca 1 metru de cupru pentru instalatii climatice costa 5-10 ron si un IP are nevoie de circa 120-150 metri (datorita suprafetei exterioare mici) ...Stabiliti necesarul termic al casei.Stabiliti diametrul, pasul si temperatura necesara incalzirii in pardoseala.Cumparati teava PEX multi strat si GPA.Cumparati Aer Conditionat de puterea necesara.Cumparati schimbator de caldura Aer-Freon.Cumparati/realizati automatizarea necesara.Montatile pe toate.Obtineti o PDC Aer-Apa improvizata cu un COP mediu de 2.Nu puteti folosi si pentru racire caci pot aparea aparea probleme cu punctul de roua, condensul, etc (se pot calcula si remedia dar de obicei eu montez si un ventilo-convector care sa extraga condensul din incapere).Sau, variante simple:1. Luati AC inverter de putere mai mare decat necesarul camerei/casei (ajuta la COP/EER) si bucurati-va e el.2. Cumparati o pompa de caldura Aer-Apa, are COP mai bun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Daca ai renunta putin si la prescurtari, ar fi aproape bine! Precizeaza-i si de kilele de Freon suplimentare, pentru un traseu de 80-100m... de fapt, nu va functiona deloc. Solutia este cum ai spus, cu schimbator de caldura freon(agent refrigerant)/apa. Mai degraba ar functiona metoda daca ai lua 2-3 aparate la care radiatoarele(vaporizatoarele) unitatilor interne vor fi scufundate in apa dintr-un rezervor, apa care la randul ei va fi recirculata in circuitul de pardoseala... si iar automatizari.

Link to comment
Share on other sites

Un schimbator placi in placi are pierderi hidraulice mai mici decat un schimbator dintr-o unitate interioara. De aceea nu am recomandat aceasta varianta. In plus, dimensiunea totala a schimbatorului ar fi prea mare (ca si dimensiuni), nefiind practic.Cat despre numarul aparatelor, depinde de la caz la caz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines