Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

samsung dous gt-c6712


Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Referitor la samsung, bineinteles ca din cauza benzii rupte e posibil sa nu se aprinda ecranul. Poti reface legaturile, fie si provizoriu, ca sa vezi daca porneste?Nokia acela poate fi decodat la un service gsm, centru decodari gsm, etc. Costa 30-40 lei din cate stiu eu. Pentru metode mai neortodoxe consulta google, desi nu sunt sigur c-o sa gasesti ceva care sa rezolve problema .

Link to comment

E simplu. Mai intai "dibuiesti" ce face fiecare contact. De exemplu la Nokia acumulatorul BL-5C are urmatoarea ordine la contacte:-grupul celor 3 contacte in partea stanga; de la stanga la dreapta avem asa: 1: + ; 2: BSI ; 3: -La nokia (ca e in exemplu) eu leg crococdilul de minus la contactele 2 si 3 (BSI si Minus) si cel de plus, logic, la plus.Daca nu ai o sursa cu protectie la scurtcircuit mare atentie la conectarea crocodililor!Dupa ce sunt legati si cu un deget ii tin la locul lor (cu atebntie sa nu se smulga mufele si nici sa nu faca scurt sau alte prostii pe acolo) pornesc telefonul. In timul pornirii ma uit pe ampermetrul sursei si in functie de consum imi pot da seama daca telefonul incearca sa faca ceva (are consum) sau e mort de tot (nu reactioneaza la apasarea butonului).La alte telefoane nu leg decat plus-ul si minus-ul.... Daca nu te prinzi care este plusul si minusul (de obicei sunt la extremitati) masori cu multimetrul pus pe buzzer intre unul din contacte si masa telefonulul (ecranarile). Unde "suna" acolo ai minusul.Succes!

Link to comment

bubule smechere cred ca trebuie sa te apuci de cultivat ciuperci care cresc doar iarna sub zapada.nu ti-a spus colegul mai sus exact cum sa faci? ce mai tot pui intrebari inutile pana il enervezi pe cel care te ajuta."adica incarc bateria la vreun incarcator separat,sau ma prind de clamitile telefonului cu bateria pusa in telefon."

Link to comment
  • 2 weeks later...

salut oameni buni,revin cu acest telefon,am incarcat bateria pe un incarcator universal ,si se intampla asa,porneste,dar cand ajunge la ce scriu ,DUPA REPORNIRE,DIN CAUZA SCHIMBARI BATERIEI VA FI NECESAR SA SETATI DATA SI ORA,si zici continuati,setez ora si data dupa care salvez si se restarteaza telefonul,merge o resoftare cumva,si daca da cum procedez,va rog.daca las cu mesajul,DUPA REPORNIRE,DIN CAUZA SCHIMBARI BATERIEI VA FI NECESAR SA SETATI DATA SI ORA,asa sta aprins si nu se stinge.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines