Guest alex9691 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Solar Antec43.txtDeschid un subiect cu o tema probabil nu noua, si solicit ajutor din partea celor cu experienta in acest vast domeniu! Tema discutiei este modul de a putea folosi eficient 7 Panouri solare cu urmatoarele caracteristici: Mai detin 2 acumulatori cu gel de 12v 80A Intrebarea mea este cum sa leg aceste panouri si ce regulator respectiv invertor sa cumpar, cate baterii sa mai iau, ca sa obtin de la ele tot ce se poate obtine, deoarece sunt putin atipice ca valori! Orice sugestie este bine venita, bine citita, bine studiata. Va multumesc mult si anticipat! Informații generale Antec Solar ATF 43 Lățime a modulului : 600 mm Lungime modul : 1200 mm Înălțime cadru : 8 mm Greutate : 16 kg Modul fotovoltaic 45 Wp + 2, 2% / -2, 2%, CdTe de design film subțire, Dimensiuni: 600 x 1200 x 8 mm Antec Solar ATF 43 Un panou solar produce Mare de energie într-o gamă largă de condiții climatice cu Răspuns lumină scăzută și coeficient de temperatură. Acesta are un design CdTe avansat de film subțire. Laminat fara rama (4mm) este robust, eficient și complet reciclabile. Cutie de conectare cu diode de by-pass și conector MC. Eficiența de conversie Modulul: 6% Toleranță de putere: + -2. 2% descriere http://www.solarshop-europe.net/solar-c ... m_352.html Link to comment
Ticu Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Imi permit sa fac doar un rezumat, dar nu stiu un controler adecvat:7 panouri solare cu CdTe (cadmiu-telur), fiecare avand tensiune in gol 81V, curent de scurtcircuit 1,07A iar in punctul de functionare optim 53V/0,81A/43W.2 acumulatoare Pb-gel fiecare 12V/80A. Link to comment
tim_matrix Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Panourile se pun in paralel toate si trebuie un controler solar MPPT de 20Ah de exemplu Steca.Incarcarea pe 24V.Cele doua baterii legate in serie si un invertor de 600W cu alimentare la 24V.In alte conditii nu merge. Link to comment
rinaldoparaipan Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Problema la tine este ca ai 7 panouri(numar impar), tensiune mare, curent mic si doar doua baterii.Ai doua variante:1.Legi toate panourile in paralel, mai iei doua baterii de acelasi tip si mergi pe 48V cu un charger PWM.2.Toate panourile in paralel si charger MPPT (de ex STECA 2010), incarcare pe 24V(problema e ca chargerul MPPT costa ceva mai mult.) Link to comment
pusttiu Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 daca steca e cump merge si un victoron energy (ceva in genul http://www.victronenergy.com/upload/doc ... -15-EN.pdf , din ala cu 150/40 e mai scump, panourile cel mai bn e sa fie paralal legate in cazul dvs. pt alte tipuri de controlere care permit tensiune de intrare mai mare de 150V pot fi facute si alte golanii. va incurca nr impar. daca era par puteati pune cite 2 serie si apoi paralel. cam mare investitia pentru controler , toate cele 7 dau 7*43=301w , daca le vindeti pe toate si luati 2 sh de 240w si un controler bun dar nu f scump si folositi si bateriile pe care le aveti. cu stima, florin c. dvs dupa bugeti alegeti cea mai bn solutie. Link to comment
Guest alex9691 Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Practic mai am si pe al 8-lea panou dar este crapata sticla externa cea prin care patrunde lumina la celule, dar nu si sticla din spatele celulelor, aceste panouri fiind tip sandwich...deci am 8 panouri ...daca se schimba cu ceva datele problemei va rog sa-mi ziceti....Multumesc tuturor celor ce m-au indrumat! Link to comment
Recommended Posts