Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor concepere alarma GSM, sfaturi, sugestii


Recommended Posts

Alarma GSM din componete vechi.Vi se pare utila sau inutila ?Ce ar trebui sa faca: sa dea mesaj, sau apel, sau mesaj urmat de apel ?Cat de usoara sa fie montarea ?Cat de ieftina ar trebui sa iasa ?Ca faci daca apare cieneva cu Jammer ? Concepi detector de Jammer ?Folosesti functiile NET Monitor ale telefonului ? Tarie semnal in dBm in diverse sub-benzi ?Si ce sa faca daca 'afla' prezenta jammerului ? Sa dea mesaj ? Asa poate vine unu' tot timpul cu jammer la usa doar sa te sacaie....Ce te faci daca foloseste FemtoCell ? Scrii algoritm complex de monitorizare a BTS-uluui decare apartine ? Ar incarca prea mult pretul si legat de asta poate nu merita(microocontroller cu memorie mai mare).Sau asa te coplici inutil? Nu ar avea nevoie cineva de asta ?Daca iti fura alarma si o inlocuieste cu alta identica ? Sa aiba un cod de verificare ? Sau merg deja prea departe cu presupunerile. Este de ajuns sa un banal semn particular ?

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mondan, si casele de la noi au sisteme "complicate" de alarma dar nu toata lumea isi permite un astfel de sistem. Daca vine cineva cu un sistem de bruiere GSM/GPRS/CDMA... asta insemna ca ai un obiectiv foarte important de pazit, sigur mai mult de cat un muzeu (din Rotterdam sa zicem) si iti permiti un sistem cu transmisie radio in alta locatie de unde se trimite sms/apel/email catre cine vrei.Oricum daca se declanseaza alrma hotii nu stau doua ore pana ajungi tu la obiectiv, sigur in maxim 2 min au disparut.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Prin ce sa comunice cu senzorii (senzor doar pe usa).Sa fie wireless ca sa fie usor de montat. Prin ce sa comnice ?Am zis prin IR, dar devine prea scump si nu mai e "atractiv".Deci:Telefon vechi 10RONincatcator 5RONPIC microcontroler 10RONReceptor IR (SFH) 8RONPe usa:releu reed usa+... =5RONLED IR =2 RONPIC microcontroler 10RON (da 38KHz PWM + cod)Total 55RON. Daca pun muunca mea inca atat iese 110RON, prea mult pentru ca deja concureaza cu sistemele comerciale.E OK in IR, dar iese prea scump. SFH-ul ii da semnal logic.....Dar o varinata mai ieftina....As putea cu 2-3 tranzistori sa creez un sunet, si cumva o telecomanda in ultrasunete ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines