Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Traiann

Upgrade de memorie la DVD

Recommended Posts

Guest Traiann

O intrebare: pot sa mai lipesc o memorie pe placa de baza a unui DVD(EBODA)?Am o placa de la un alt dvd, care are memoria ram identica cu DVD-ul nou, acesta din urma are pe placa loc pentru a doua memorie , dar nu este montata si m-am gandit ca daca tot am piesa sa o lipesc, dar nu stiu daca exista vreo inbunatatire ( teoretic ar fi dublarea memorie ram, buffer mai mare).Se merita osteneala?

Link to comment
Share on other sites

Daca se merita? Pai cine se va putea lauda ca tine pe urma: "Am facut un upgrade de memoria RAM... la dvd`ul meu" :) .Exista posibilitatea putin probabila ca, controlerul de memorie din procesor sa nu fie in stare sa lucreze cu mai multa memorie decat cea deja instalata .PCB`ul poate e prevazut cu posibilitatea unui alt chip de memorie DAR pt un ALT procesor .Try it yourself.

Link to comment
Share on other sites

Guest Traiann

Merge, am facut scurt intre doi pini de la memorie si de aceea nu mai pornea.Din pacate nu este vreo diferenta, am crezut ca o sa-mi citeasca mai rapid informatiile de pe suport.

Link to comment
Share on other sites

Memoria RAM este memoria de 'lucru' a procesorului.Nu are functie si nu poate sa aiba functie de buffer .Memoria de tip buffer se foloseste indeosebi pentru eliminarea magistralei si a o lasa disponibila pentru alt trafic de date intre dispozitive.Sau pentru a putea dispozitivul care transmite pe magistrala (poate fi procesorul) sa efectueze mai repede operatia urmatoare si a nu mai astepta terminarea operatiei de WRITE pe dispozitiv, scrie in memoria buffer a dispozitivului adresat (o memorie rapida) si trece la urmatoare instructiune din program .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines