Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua difuzoare in serie/paralel sau unul echivalent?

Recommended Posts

M-am apucat sa-mi fac un amplificator audio(cu bdx66/67) si un corector de ton(cu 3XTL072) pentru acesta.Puterea amplificatorului este de 80W/8ohmi.(o sa revin in zilele urmatoare cu poze daca cineva este interesat -mai am putin si le termin).Am doua incinte sony pe tri cai care dupa parerea mea au undeva in jurul a 30W bucata(pe ele scrie 150W dar nici pe departe......).As vrea sa mai suplimentez fiecare boxa cu cate un difuzor de bass sa le schimb pe cele de medii si inalte cu altele mai puternice astfel incat sa suporte puterea furnizata de amplificator.Intrebarea:Credeti ca s-ar auzi mai bine daca as construi incinte noi in care sa introduc un singur difuzor de bas care sa suporte singur puterea amplificatorului sau varianta gandita de mine mai sus .Mentionez ca nu pot monta un difuzor mai mare ca dimensiune pe incintele sony deoarece nu-mi permit dimensiunile incintelor.Va multumesc anticipat.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

daca boxele sony sunt originale , nemodificate , nu umbla in ele . sansele sa scoti mai mult din ele sunt de 10% iar sansele sa se auda mai prost sunt de 90% ... sunt calculate, si cutiile si difuzoarele sunt in niste parametri ...vrei mai mult , alte boxe . cel putin asta e parerea mea .