Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LCD Samsung 940N probleme


Guest ccrc1975

Recommended Posts

Guest ccrc1975

Buna ziuaAm acest monitor de ceva timp .Acum 3 zile dupa ce am pornit pc imaginea de pe monitor sa sting in 2 secunde.Butonul de power sta aprins in continuareAm desfacut monitorul si am dat peste o placa de alimentare model BN44-000123E .Schimbat condensatori C612 si C618 cu uni noi .Am scos traful TMS91429CT am verificat daca are ceva intrerupt si nu are.Am schimbat condensator C605SAm verificat toate diodele de pe cablaj si nu au problemeAm masurat tensiuni de 5v si 13v pe placa si apar aceste tensiuni la Ci FAN7354 si respectiv Q601.Nu am schimbat C620/621/622/623 Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu niste puncte de masura sa pot verifica si alte tensiuni Multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Se poate sa fie din lampi sau invertor.Eu in astfel de cazuri desfiintez protectia la invertor ii dau drumul si verifica sa nu se supraincalzeasca ceva.In general se incalzeste traful si atunci se stie ce este defect.De multe ori chiar treful(trafurile sau unul din ele) este de vina si atunci schimbarea lui rezolva problema.

Link to comment
  • 2 years later...

Samsung 940NTraf invertor TMS91429CT, secundare 1272 si 1264 ohm. La 8 ohm diferenta sa arate ca este un scurt intrun secundar?Pe retur secundar am intro parte 8v si numai 1v in cealalta in timpul in care merge invertorul, putin peste 1sec.

Link to comment

Da, m-am grabit sa scriu fara sa mai fac o incercare simpla: se muta pe rand cate o pereche de lampi la cele 2 iesiri. Ambele perechi de lampi au 8v la varf pe un secundar si 1v pe celalalt.

Deci un secundar cu probleme!

Am si la munca un oscilator sinusoidal simplu cu care am pus oscilograme cu masurari ESR.

Am pus primarul trafului in oscilator si am masurat cu osciloscopul 80Vv la cel defect si 800Vv la cel bun. Deci iata ce simplu se masoara un traf cu 2 secundare dar si 2 trafuri identice prin comparare.

Schema de la munca are un comp LM311, un buffer cu 2 tranz complementare C2655/ A1020 si 2 MOS-uri complementare din monitoare, IRF610 /IRF9620.

 

REVIN: nu am lampi de rezerva la munca.

Codul placii este SIP-U5F(M), daca traful este cel amintit va pun in legatura cu clientul.

@Leon.--nu am cu ce masura inductanta la munca dar masuratoarea amintita arata chiar mai bine defectul.

Posted Image

Edited by Guest
Link to comment

...la mivarom,la 9,8 lei;am luat și sunt bune !*bine,dacă nu-l ai pe moment,și clientu-i "diliu"și n-are răbdare,se distruge secundarul cu probleme,se anulează protecția,și o să funcționeze "la două lămpi**una sus,și una jos :rade: fără umbre :96

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines