Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatoare 12V, 24V, 48 V

Guest CrissHDR

Recommended Posts

Guest CrissHDR

Vreau sa gasesc o solutie pentru a produce curent electric de la o bicicleta montata pe un stativ. (Vara folosesc panouri solare si o baterie de masina pe care o tin in podul casei). Deci imi trebuie un generator, +controler si acumulatori, cu gel sau de tip uscat 12V (acumulatorii ii tin in casa pe timp de iarna, si nu cred ca e bine sa tin o baterie de 12V, 100 Ah cu acid in casa). Acum sa vad ce generatoare, magnetou, dinam gasesc. Poate imi recomanda cineva! Eu am gasit acest generator, motor hde 1000W, 48 V, dar nu stiu daca e cel mai potrivit. http://bicicletaelectrica.freewb.ro/kit ... -electrica si as dori sa stiu cum pot sa fac ca sa incarc o baterie de 12V 100Ah, ce controler ar trebui sa ii pun?!... Sau, sa aflu daca pot sa folosesc o bateria 48V, 20Ah, care este recomandata acelei biciclete electrice, pentru a alimenta un laptop/tableta, router, telefon, si becuri LED. Ma gandeam sa cumpar doar generatorul, dar nu stiu ce controler sa ii atasez, si mai ales ca acel generator are trei fire, deci se pare ca are trei faze. Poate stie cineva un proiect asemanator!?... Thanks!... kri_70 pe yahoooomessss.....

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• verde

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Spui ca vara folosesti panouri solare , de ce nu le folosesti si iarna ?sau nu fac fata? Io zic, de cit sa cumperi motoru de bicicleta electrica cu 1400lei , mai bine mai cumperi doua panouri 240w de banii astia. Motoru de care spui este trifazat fara perii ,cele 3 fire se conecteaza la controller fara de care motoru nu merge,daca vrei sa-l folosesti ca generator nu ai nevoie de controller ,cele 3 faze le redresezi cu 6 diode [punte redresoare de alternator auto] si obtii curent continuu[+ ,-]cu care incarci acumulatorii, folosind un voltmetru ajustezi tensiunea din pedalare.Eu te sfatuiesc sa folosesti ca generator doua motoare cu magneti de[ ventilator radiator auto care le iei gratis de la orice shrot] identice cuplate ax in ax printr-o piesa facuta pe strung ,iar aceasta cuplata [frictiune]direct pe cauciucul rotii din spate, motoarele produc curent continuu si fiind legate in serie vei avea tensiunea necesara incarcarii ,vei produce in jur de 120w depinde de motoarele folosite ,exact cit poate un om produce constant prin pedalare mai mult timp.

Guest CrissHDR

Spui ca vara folosesti panouri solare , de ce nu le folosesti si iarna ?sau nu fac fata? Io zic, de cit sa cumperi motoru de bicicleta electrica cu 1400lei , mai bine mai cumperi doua panouri 240w de banii astia. Motoru de care spui este trifazat fara perii ,cele 3 fire se conecteaza la controller fara de care motoru nu merge,daca vrei sa-l folosesti ca generator nu ai nevoie de controller ,cele 3 faze le redresezi cu 6 diode [punte redresoare de alternator auto] si obtii curent continuu[+ ,-]cu care incarci acumulatorii, folosind un voltmetru ajustezi tensiunea din pedalare.Eu te sfatuiesc sa folosesti ca generator doua motoare cu magneti de[ ventilator radiator auto care le iei gratis de la orice shrot] identice cuplate ax in ax printr-o piesa facuta pe strung ,iar aceasta cuplata [frictiune]direct pe cauciucul rotii din spate, motoarele produc curent continuu si fiind legate in serie vei avea tensiunea necesara incarcarii ,vei produce in jur de 120w depinde de motoarele folosite ,exact cit poate un om produce constant prin pedalare mai mult timp.