Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv avertizare clipping


Guest shory2k

Recommended Posts

Guest shory2k

Salutare, Am un sistem audio format din 2 amplificatoare,subwoofer..etc.As vrea sa stiu daca detineti sau daca ma puteti ajuta cu o schema pentru a putea construi un aparat pentru avertizare,cand incep distorsiunile sa-si faca de cap.Pe partea de bass este destul de dificil sa auzi cand isi fac simtita prezenta,dar ar fii bun si pentru difuzoare.Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest shory2k

Am facut dispozitivul dupa schema de la postul 2 si este total aiurea.LED-ul se aprinde cand este conectat,iar cum sinte putin semnal incepe sa licare usor,chiar daca nu intra distorsiunile.Deci nu este buna schema.

Link to comment

Indiferent de schema aleasa trebuie aparatura mai complicata pentru a detecta distorsiunile şi a regla un astfel de indicator.Sunt necesare un osciloscop si un generator de semnal pentru a regla corespunzator un indicator de clipping.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest shory2k

Ma gandeam eu ca este prea simpla schema pentru a functiona,dar am zis sa incerc.Daca aveam la indemana un osciloscop nu ma mai complicam cu altceva,dar asta este,reglam cat putem dupa ureche. :da

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines