Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul transformator

Ciprian Alexandrescu

Recommended Posts

Am urmatoarea problema..unde gresesc..?Am 2 transformataore de 130 W ( suprafata sectiunii miezului este 3.3 cm x 3.5 cm=11.55 cm patrati ^2 = 133.40 W).Daca le leg iesirile in paralel am 260 W deoarece se dubleaza intensitatiile.Dac desfac tolele de la ambele transformatoare si fac alt transformator si il rebobinez am 6.6 cm * 3.5 cm = 23.1 cm patati^2=533.61 W.Intrebarea mea este..de ce apare acesta diferenta....si daca am calculat bine este o solutie buna sa desfaci doua transformatoare mai mici pentru a obtine unul mai mare?

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ciprian Alexandrescu

2

• MifTy

1

• Laci

1

Top Posters In This Topic

pentru secţiune mai mare îţi trebuie un pachet de tole E+I cu secţiunea potrivită, şi o carcasă la fel.şi ţine cont şi de pierderi (pierderi de câmp magnetic, efect joule, etc.)

Da, ai calculat bine,Cand legi in paralel, (cea ce nu recomand, pentru ca daca apare o diferenta de potential atunci o sa ai consum de curent) se insumeaza,cand desfaci si o latura se dubleaza si ridici la puterea 2, atunci de fapt multiplici cu 4.